Black Army på vej til Svendborg

Der er bekymring på Sydfyn efter at Black Army gør nye klublokaler i Svendborg klar. Gruppen forventer at åbne en afdeling inden for de næste par måneder.

Black Army udspringer fra Vollsmose og har i følge dem selv 200 medlemmer på landsplan og 80 i Odense. I løbet af få måneder åbner Black Army en afdeling i Svendborg med omkring 25 medlemmer.

- Vi har en masse gode kammerater i Svendborg, og derfor synes vi, at det er passende at åbne i Svendborg, siger Rune Jakobsen, der er talsmand for Black Army.

I følge Black Army åbner de deres klub et centralt sted i byen, men talsmanden vil ikke afsløre adressen endnu. Men svendborgenserne har ikke noget at frygte, for Black Army er blot en hyggeklub, siger Rune Jakobsen.

- Vi er et broderskab, hvor vi godt kan lide at hygge os sammen. Vi spiller billard og holder fester, siger Rune Jakobsen, der er talsmand for Black Army.

2108 army1

Men Fyns Politi tror ikke på, at Black Army slår sig ned i Svendborg for at holde fester og spille billard.

- Hvis det er rigtigt, at de blot vil spille billard, så er det jo godt. Men vi kan være bekymret for hvilken kriminalitet der følger med. Det kan være afpresning og narkotikasalg, som det er set andre steder med Black Army, siger Leon Sørensen, der er politikommissær ved Svendborg Lokalpoliti.

Black Army fejrede for kort tid siden et års fødselsdag i Odense og til festen mødte politiet talstærkt op af frygt for uroligheder. Og når gruppen får adresse i Svendborg, så følger politiets opmærksomhed med.

- Det betyder, at vi skal have skærpet vores fokus på det område i Svendborg. Bandegrupperinger har kendt for afpresninger og narkotikahandel og det der følger med, og det er det vi frygter kan komme til Svendborg med en sådan gruppering, siger Leon Sørensen.

Flere medlemmer af Black Army blev i december sidste år idømt fængselsstraffe efter overfald på en 39-årig mand på Bøgetorvet i Vollsmose.

Blandt borgerne i Svendborg er der også bekymring over, at byen nu får en ny klub, hvor medlemmerne bærer rygmærker.

- Det er trist og det er en kedelig udvikling. Jeg frygter at det kan give uro, og det vækker da bekymring, siger Lars Gotfredsen.

- Jamen, de skal slet ikke være i byerne. De har en voldsom adfærd og det passer ikke til byerne, siger Grethe Svendsen.

- Umiddelbart er det jo en dårlig ting, og det er da kedeligt, hvis de skal rende rundt med deres rygmærker inde i byen, siger Emil Detlif.