Bonnesen: Vi har tabt kampen for Sydfyn

På Sydfyn er både borgmestre og skattemedarbejdere utilfredse med lukningen af SKAT i Svendborg. De håber, at skattecentret får lov at blive. Men løbet er kørt for Sydfyn, mener Erling Bonnesen.

Regeringens flytning af statslige arbejdspladser til provinsen betyder, at 125 fynske skattemedarbejdere skal fremover arbejde i Odense eller i Middelfart. Samtidig blev det besluttet at lukke SKAT i Svendborg.

Det betyder, at medarbejdere fra 2017 kan komme til at pendle op mod 2 timer og 40 minutter med offentligt transport for at komme på arbejde.

På Sydfyn håber man til det sidste, at skattecentret får lov at blive, selvom det er halvandet år siden, at lukningen blev besluttet.

- Vi har et hus, der er indrettet til SKAT med alt, og så er huslejen i Svendborg billigere end i både Odense og Middelfart, siger fællestillidsmand Peter Jørgensen fra SKAT i Svendborg om ejendommen, der nu er sat til leje.

Og de sydfynske borgmestre har også stadig håb.

- Når nu Søfartsstyrelsen ikke landede i Svendborg, så havde jeg håbet, at man som minimum havde revurderet beslutningen om at lukke skattecenteret, siger Lars Erik Hornemann, borgmester i Svendborg (V).

Men de sydfynske borgmestre og skattemedarbejdere kan umiddelbart godt droppe forventningerne om en revurderet afgørelse.

- Jeg er lige så ærgerlig som alle andre, at Sydfyn gik forbi denne gang, men foreløbig er der ikke et flertal, der vil ændre den beslutning, siger Venstres Erling Bonnesen.

Så ifølge det fynske folketingsmedlem er løbet kørt for Sydfyn.

- Den står i hvert fald meget svært op ad bakke, men jeg har kæmpet kampen hele vejen - også for Søfartsstyrelsen, men vi kan jo desværre ikke vinde hver gang, siger Erling Bonnesen.

Medarbejderne skal ud af Svendborg og fordeles i Odense og Middelfart inden juni 2017.

Oversigt

    Oversigt