I det fynske folks tjeneste

Borgerlisterne udraderet i Svendborg

Flere årtiers tradition med små borgerlister og tværsocialister i Svendborgs Byråd ser ud til at stå for fald ved dette kommunalvalg. En meningsmåling spår, at samtlige smålister i Svendborg ryger ud.

02:16

Efter flere årtier i sydfynsk kommunalpolitik kan det nu være slut for Arne Ebsen fra Tværsocialisterne

1 af 2

Farvel til den yderste venstrefløj

Ved kommunalvalget i 2005 fik både Tværsocialisterne, Sydfyns Borgerliste, Enhedslsten og De Radikale et mandat hver. Men selvom alle partier stiller op igen - og vælgerne denne gang også har mulighed for at stemme på Svendborglisten og SG-listen - så kommer ingen af listerne i byrådet. Det spår en meningsmåling lavet af TNS Gallup for Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og TV 2/FYN.

- Jeg tror det er meget vanskeligt i sådan en måling at få registreret vores stemmer. Vi er jo ikke et traditionelt parti. Jeg fornemmer en stor lokal opbakning, og jeg regner med at vi også de kommende år vil være repræsenteret i kommunalbestyrelsen med et eller to mandater, siger Arne Ebsen fra Tværsocialisterne.

Heller ikke Enhedslisten, der kom ind for første gang nogensinde i Svendborg ved sidste valg, ser ud til at opnå valg dennegang.

Borgerlisternes slagsmål

 

Sydfyns Borgerliste fik ved valget for fire år siden valgt Jørgen Pless i byrådet og listen har siden fået følgeskab af den radikale Finn Olsen - og en kort overgang af Kaj Stillingers Svendborgliste. 

Men et slagsmål om hvem der skulle stå øverst på listen resulterede i, at de to lister gik hvert til sit og nu stiller op hver for sig. Og dette slagsmål kan være årsagen til at ingen af listerne ser ud til at få plads i byrådet.

- Meningsmålinger er meningsmålinger, der kan ske utroligt meget endnu. Når man er med i politik, så skal man tro på det, og det gør jeg afgjort, siger Sydfyns Borgerlistes spidskandidat, Jørgen Pless.

Målingen: