I det fynske folks tjeneste

Børnefamilier i Svendborg har fået nok

Den kommunale sparekniv har ramt børnefamilier hårdt - måske for hårdt. Svendborg-forældre siger nu stop, og det har åbnet politikernes øjne. [size=2][/size]

02:04

Børnefamilier i Svendborg har fået nok af besparelserne på børneområdet.

1 af 2

Spareplaner plager børneområdet i Svendborg Kommune. Ud af besparelser på 51,8 millioner kroner i 2011 på budgettet skulle børne- og ungeområdet bære 21,6 millioner. Blandt andet skulle dagplejen udnyttes bedre.

Kommunen lavede en større omlægning af børnepasningen, hvor 115 vuggestuepladser efter planen skulle erstattes af dagplejepladser. Kommunen håbede at spare skattekroner, men det har givet utilfredse forældre.

- Alle de ting vi flyttede hertil for. Først blev skolen lukket, og så skærer de i vuggestuen og nu i dagplejen. Der er ikke noget tilbage efterhånden til at holde børnefamilier hernede. De fjerner det hele, siger Kathrine Boel, mor til to til TV2/FYN.

Kathrine Boel og hendes mand har begge fuldtidsarbejde og to børn, og hverdagen er blevet meget besværlig. Datteren Mikkeline på 21 måneder er i december blevet sendt frem og tilbage mellem fire forskellige dagplejere, og familien har fået nok.

- De siger, det er os, de vil tiltrække, men de tvinger os til at flytte herfra, siger Kathrine Boel.

Og kritikken bakkes op af Enhedslistens Jesper Kiel.

- Man har skåret voldsomt på børne- og ungeområdet, og nu tror jeg, man er nødt til at tage en overordnet økonomisk overvejelse og tænke i ordentlige løsninger, hvis vi skal kunne tiltrække nye borgere til Svendborg Kommune, siger Jesper Kiel.

Svendborg Kommune vil nu tage konsekvensen og tilføre flere vuggestuepladser, men hvornår det sker, er endnu uklart.

- Det er klart, når der er forældre, der ønsker vuggestuepladser i stedet for dagplejepladser, så er vi nødt til at kigge på det, siger Hanne Kiel, der er formand for Udvalget for Børn og Unge i Svendborg.