I det fynske folks tjeneste

Brand efter eksplosion er slukket - hus undersøges for sprængstoffer

En voldsom brand på Græskæmnervej 17 i Svendborg er nu slukket. Der er oprettet evakueringscenter for de borgere, som politiet har evakueret fra området.

00:33

Politiet har evakueret beboere efter en voldsom brand i Svendborg. Video: Fotograf: Thomas Greve Redigering: Soren Stjerne Schmidt

Den kraftige brand på Græskæmnervej, der efter politiets formodninger opstod som følge af en eksplosion onsdag formiddag, er nu blevet slukket.

Det fortæller Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Læs også Sprængstofeksperter tilkaldt: Politi evakuerer beboere efter brand

Slukningen har givet plads til forsvarets sprængstofeksperter, der nu er gået i gang med at undersøge og sikre stedet, så politiets kriminalteknikere nu kan komme i gang med efterforskningen.

Politiet modtog anmeldelsen om branden og den mulige eksplosion onsdag klokken 10.55. Indsatsleder Thomas Jasper hos Fyns Politi fortalte tidligere på dagen til TV 2/Fyn, at branden var opstået  som følge af en eksplosion.

- Der har været en eksplosion i et hus hernede. Vi ved ikke, hvad der har forårsaget det, men den har været så kraftig, at huset delvist er brast sammen. Vi ved ikke, hvad det er, der er eksploderet, og derfor har vi valgt at evakuere vejene rundt omkring, siger Thomas Jasper.

Fyns Politi valgte efterfølgende at tilkalde både sprængstofhunde og forsvarets ammunitionsrydningstjeneste, der holder til på kasernen i Skive.

De ankom til Græskæmnervej omkring klokken 14 og er altså kort efter klokken 16 gået i gang med at undersøge villaen for at finde årsagen til eksplosionen.  

Evakueringscenter

På grund af formodningen om en eksplosion valgte Fyns Politi at evakuere beboerne fra de nærliggende boliger, og der blev indført et fareområde på 100 meter. 

Onsdag eftermiddag fortæller Fyns Politi videre, at de nu har oprettet et evakueringscenter for de borgere, der ikke har mulighed for at blive underbragt hos familie eller venner.

Læs også Michaels hus evakueret: - Jeg sad ved min computer, og så hørte jeg et brag

Centret ligger på Ørkildskolen, Østre Skolevej 2 i Svendborg. Der er ifølge Fyns Politi kun adang for evakuerede borgere, og der vil være politi på stedet for at sikre adgangskontrol.

Der er fortsat ingen information om eventuelt tilskadekomne ved den formodede eksplosion på Græskæmnervej, ligesom politiet endnu heller ikke kan sige, hvornår de evakuerede borgere kan vende hjem.

  Foto: Local Eyes