I det fynske folks tjeneste

Byråd stemte for vindmøller

Et stort flertal i Svendborg Byråd stemte mandag aften for opførelsen af to kæmpevindmøller på Taasinge, der samtidig vil betyde, at 11 mindre møller bliver nedlagt.

Vestas fyrer igen

Ifølge lokalplanen overholder kæmpemøllerne alle miljøkrav - både med hensyn til placering fra beboelse, støj og skygger, og hverken Naturklagenævnet eller miljøorganisationer har haft indvendinger mod opstillingen.

Men det beroliger dog ikke de kommende naboer til de gigantiske vindmøller, der mandag aften viste deres utilfredshed i byrådet, da de fik spørgetid.

Men lige lidt hjalp det, for 26 ud af 28 byrådsmedlemmer stemte for, mens kun de to Venstre-folk, Morten Sol Petersen og Jeppe Ottosen, var imod.
- Jeg synes, det bærer præg af, at beslutningen var taget på forhånd, sagde Michael Hansen, der var en af de Taasinge-borgere, som var mødt op.

Borgmester Lars Erik Hornemann forstår borgernes bekymring og havde sympati for deres kamp mod vindmøllerne.
- Jeg kan sagtens forstå det, og sådan ville de fleste reagere, hvis det kom tæt på dem, så jeg forstår det udmærket. Men vi er nødt til at træffe en beslutning, sagde han efter mødet.