Carl Holst tvivler på akutfunktion

Akutfunktionen i Svendborg er atter til debat, efter et samrådsmøde med statsministeren.

I morgen skal der være møde på embedsmandsniveau om akutfunktionen i Svendborg. Og Region Syddanmark lover at kæmpe til det sidste, selv om gårsdagens samråd med statsministeren igen slog fast, at staten vil trække penge fra det nye super sygehus, hvis Region Syddanmark bevarer akutfunktionen.

- Jeg synes ikke det ser så optimistisk ud, for jeg synes at statsministeren lægger op til at hvis man skal have akutfunktion i Svendborg, så vil de tage pengene fra os. Ikke til Svendborg, men fra Odense til staten, siger Region Syddanmarks formand, Carl Holst.

Region Syddanmark har selv fundet en måde at finansiere akutfunktionen i Svendborg. Men i går slog Statsminister Helle Thorning Schmidt endnu engang fast, at hvis Region Syddanmark vælger at bevare akutfunktionen i Svendborg, så vil der blive taget af bevillingen på de 6,3 milliarder kroner til Odense Universitetshospital.

- Det her drejer sig ikke om kroner og øre i forhold til Svendborg. For de penge de vil tage fra et nyt universitetshospital vil de ikke give til Svendborg, siger Carl Holst

Torsdag er der indkaldt til møde på embedsmandsniveau i ministeriet, og Region Syddanmark vil endnu forsøge at fremlægge dokumentation, så de kan få lov til at bevare akutmodtagelsen uden at der bliver taget penge fra sygehusbyggeriet.

- Der vil de dygtige embedsmænd fra region Syddanmark fremlægge dokumentation for, hvorfor det kan lade sig gøre at lave akutfunktion, hvorfor det er det vi hele tiden har ønsket i region Syddanmark, og så tager vi den derfra, men vi kæmper til det sidste, siger Carl Holst.