I det fynske folks tjeneste

Carsten Hansen fortryder ikke valgløfte

Den omstridte socialdemokratiske minister, Carsten Hansen, har ikke fortrudt sit valgløfte om en bevarelse af akutfunktionen på Svendborg Sygehus.

06:54

1 af 2

Det sagde han torsdag aften i et interview med TV 2/FYN.
- Jeg har ikke fortrudt denne garanti, lyder det fra ham.

Ministeren for By- Bolig- og Landdistrikter har i de seneste dage været udsat for en massiv kritik fra både egne rækker og vælgere, efter at det kom frem, at den nye regering ikke med sikkerhed kan overholde løftet om at bevare akutfunktionen på Svendborg Sygehus. Et løfte, som Carsten Hansen ellers havde givet skriftligt og gentaget flere gange i valgkampen.

Carsten Hansen har i de seneste dage ikke ønsket at lade sig interviewe om sagen, men torsdag brød han så tavsheden på TV 2/FYN. Og han forklarer, at akutfunktionen - efter hans mening - nu stadig kan blive bevaret, fordi der er en politisk proces i gang mellem regeringen og Region Syddanmark.
- Der er åbnet for, at der kan være to akutfunktioner på Fyn. Det er det nye, og det afgørende er, hvad der kommer ud af den politiske proces, siger han til TV 2/FYN.

Deler bekymringerne

Han vil dog ikke fortælle, hvornår at akutmodtagelsen er reddet. I stedet henviser han til, at sundhedsminister Astrid Krag (S) efter hans vurdering i et brev har forklaret regionsrådsformand Carl Holst (V), at regionen nu kan komme med et nyt udspil, der kan bevare akutfunktionen.

Regionsrådsformanden og flere andre politikere tolker dog omvendt brevet som et dødsstød til akutfunktionen, fordi det betyder, at der samtidig skal skæres i støtten til det nye supersygehus, som skal bygges i Odense.

Samtidig forklarer Carsten Hansen, at han stadig mener, at det er det rigtige med to akutmodtagelser på Fyn.
- Jeg forstår bekymringerne hos borgerne på Sydfyn og de socialdemokrater, der har været fremme i de sidste dage. Jeg har ikke skiftet holdning i denne sag, siger han.

Torsdag var der igen kritiske røster i baglandet på Fyn, der mente, at Carsten Hansen burde have afholdt sig fra at komme med et skriftligt løfte.
- Det er simpelthen for dumt. Det burde han ikke have gjort. Hvis man ikke mener, man kan holde det, skal man lade være med at komme med et skriftligt tilsagn, siger Inge Lundberg, formand for Socialdemokraterne i Middelfart, der kræver en "klar undskyldning" fra Carsten Hansen.

Regionsrådsmedlem Frede Skaaning (S) mener, at sagen er skadelig for Socialdemokraterne
- Og jeg tror også, den kan få betydning for vores valg om fire år, siger han til TV 2/FYN.