I det fynske folks tjeneste

Carsten Hansen vil ikke interviewes

Den fynske minister for by- bolig- og landdistrikter, Carsten Hansen (S), vil stadig ikke svare på TV 2/FYNs spørgsmål om akutfunktionen.

01:13

Carsten Hansen vil ikke interviewes.

1 af 2

Den fynske politiker er under hård kritik fra både egne rækker, oppositionen og fynske vælgere, efter at regeringen - trods Carsten Hansens garanti til vælgerne - ikke med sikkerhed kan redde akutfunktionen.

Carsten Hansen har ellers givet vælgerne en skriftlig garanti på, at en socialdemokratisk regering ville redde akutfunktionen, som den forhenværende regering vil lukke. Men sundhedsminister Astrid Krag fortæller i et brev til Region Syddanmark, at der bliver skåret i bevillingen til et nyt supersygehus i Odense, hvis akutfunktionen skal bevares.

Et klart løftebrud, mener politikere og vælgere på Fyn, som mener, at ministeren dermed reelt giver akutfunktionen dødsstødet.

TV 2/FYN har tirsdag sendt spørgsmål om sagen til Carsten Hansen, som vi ønsker at interviewe, men hans pressesekretær siger, at ministeren ikke ønsker at udtale sig yderligere om sagen, og at han i øvrigt henviser til sundhedsministeren. Mandag havde Carsten Hansen følgende skriftlige kommentar til sagen:
- Sundhedsministeriet har i dag i et brev til Region Syddanmark oplyst, at regionsrådet kan træffe en ny beslutning om at placere en akutmodtagelse i Svendborg. Det er altså op til regionsrådet at beslutte, om der skal etableres to akutfunktioner på Fyn, udtaler han.