I det fynske folks tjeneste

Chefer og tillidsfolk skal forhandle i stedet for at slås

Ledere og tillidsrepræsentanter plejer at sidde overfor hinanden ved forhandlingsbordet. Men nu skal de lære at forhandle bedre med hinanden.

Tillidsrepræsentanter og skoleledere fra Svendborg og Ærø skal på skolebænken samen. Det skal lære begge parter at blive bedre forhandlere.

Skoleledere og lærernes tillidsrepræsentanter i Svendborg og Ærø skal på skolebænken sammen. De skal lære at blive bedre forhandlere.

Selv om parterne normalt har hver deres synspunkter, viser erfaringer, at forhandlinger bliver mere effektive, hvis parterne har en fælles forståelse for, hvordan en forhandling skal forløbe.

På landsplan er Danmarks Lærerforening og deres arbejdsgiver KL på konfrontationskurs omkring den kommende overenskomst. Det er den retorik, som Svendborg vil gå imod.

- Mange steder holder ledere og lærerne vejret og tør ikke tale om noget, fordi de ved, at der er den her konflikt, men her i Svendborg vil vi gerne kunne udvikle skolen ved at lærere og ledere stadig kan have et fint samarbejde, siger skolechefen i Svendborg Kommune, Helle Hansen.

Det handler om at få en fælles forståelse, således at forhandlingerne kan blive mere konstruktive til gavn for begge parter i en forhandling.

47 ledere og tillidsrepræsentanter deltager i det nye kursus, der kører over fem undervisningsforløb på to dage. Første kursusforløb begynder mandag den 11. februar på Levnedsmiddelskolen i Svendborg.