Coronaisoleret fløjspiller tester negativ ved VM

Emil Jakobsens seneste coronatest var negativ. Dermed er der håb om, at han snart kan være med ved VM.

Efter fire dage i isolation lysner det for fløjspilleren Emil Jakobsen ved håndbold-VM i Egypten.

Den pcr-test, Jakobsen afgav søndag, har vist sig at være negativ, oplyser Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Morten Henriksen.

Dermed er der håb om, at Emil Jakobsen snart kan træde ind i turneringen.

Ifølge retningslinjerne fra Det Internationale Håndboldforbund (IHF) skal han igennem en ny test 48 timer efter den seneste, og hvis den også er negativ, skulle der ikke være noget i vejen for, at han kan spille.

- Det er i hvert fald det, vi går ud fra. Nu er der godt nok kommet nogle kontrameldinger om, at der skal mere til. Men det er i hvert fald ikke noget, der fremgår af IHF's protokoller, siger Morten Henriksen.

- Men det er det, vi ofte arbejder med i denne turnering. Vi får otte forskellige meldinger fra forskellige personer, og så ender det som regel med, at det bliver, som vi regnede med fra starten, siger sportschefen med et grin.

Emil Jakobsen blev testet positiv for coronavirus inden Danmarks første VM-kamp i fredags og har siden opholdt sig i isolation på et andet hotel.

I den danske lejr tvivler man dog på, at han reelt har været smittet med virus i Egypten.

GOG-spilleren var coronasyg i november, og teorien er, at det er "rester" fra dengang, der har givet udslag i testen.

Meldingen om den negative test kommer, samme dag som fløjreserven Magnus Bramming efter planen skal tilslutte sig den danske VM-trup.

Bramming er indkaldt som gardering i tilfælde af, at Emil Jakobsens isolation blev en langvarig affære.