CPR-numre lå på Svendborgs hjemmeside

En simpel Google-søgning på kommunens hjemmeside afslørede sløseri med tre borgeres cpr-numre. CPR-numre der kan misbruges til bl.a. onlinehandel.

Svendborg Kommune har lagt tre borgeres fulde navn og CPR-numre ud på nettet. Det viser en simpel søgning, som TV 2/Fyn har lavet via Google. For at sikre størst mulig diskretion fortæller vi ikke i nærmere detaljer, men flere af oplysningerne har ligget helt offentligt tilgængeligt som bilag til dagsordener til kommunens politiske udvalg.

- Det er uprofessionelt og useriøst. Når jeg afleverer mine oplysninger til kommunen, forventer jeg, at de bliver behandlet med fortrolig, siger en af de berørte.

- I øjeblikket er jeg i en situation, hvor andre kan have brugt mit CPR-nummer og udgivet sig for at være mig uden at jeg ved det, siger han.

Svendborg Kommune har efter TV 2/Fyns afsløringer igangsat en række justeringer for at undgå lignende sager i fremtiden.

TJEK SELV
Senest i december var det Odense Kommune, der lagde en families CPR-numre ud på nettet, og i den forbindelse lavede vi et link, så du kan teste om dit cpr-nummer også er blevet lækket.
Du kan tjekke HER om dit cpr-nummer ligger på nettet.

Se mere på TV 2/Fyn i aften kl. 19.30.