Curt Sørensen udfordres af afhopper

Bjarne Hansen, der for et halvt år siden forlod den socialdemokratiske byrådsgruppe i Svendborg er nu tilbage på krigsstien. Han vil være ny borgmester.

Den 63-årige Bjarne Hansen, der lige nu er løsgænger i byrådet, har dannet en ny lokalliste, Samarbejdslisten. Ambitionen er borgmesterposten.

- Når vi peger på mig som borgmester, kræver det også, at vi ikke allierer os med den ene eller den anden side. vi skal søge det samarbejde, som gavner bedst, og det kan være til begge sider, siger Bjarne Hansen til Fyns Amts Avis onsdag.

Indtil videre består listen af Bjarne Hansen, der altså tidligere har været medlem af Socialdemokratiet i 36 år, samt Palle Lerche. Men flere kandidater mangler - især taget i betragtning, at Bjarne Hansen har 4 mandater som målsætning.

På sin facebook-profil skriver Bjarne Hansen selv sådan her om listen:

"Jeg kan bekræfte, at vi er en kreds af svendborgensere, der starter en ny liste, Samarbejdslisten.

Vi repræsenterer nye politikertyper, der ikke vil acceptere stramme rammer i gamle partier.

Vi tilbyder en ny ledelsesstil og en anden arbejdsmetode end andre partier og lister i kommunen.

Vi vil tiltrække aktive borgere med personligt overskud, der har lyst til at gøre en forskel for byens skyld - og fordi det er spændende at være med til at skabe forandring.

Vi repræsenterer personer, der brænder for et område, det være sig en idé eller et lokalområde samtidig med, at vi har respekt for helheden.

Der er plads til individualister. Vi henvender os til socialt ansvarlige borgerlige vælgere, der vil have det primære fokus på lokalpolitikken."