I det fynske folks tjeneste

Danmarks bedste Rema-købmand er fynbo

Årets bedste købmand er Nikolaj Jensen fra Vindeby på Tåsinge. Hans Rema 1000-forretning har fået prisen som årets bedste butik.

På billedet er det fra venstre salgsdirektør Mads Nysted, regionschef Lars Dybdal, købmand Nikolaj Jensen, souschef Mikkel Falsberg og adm. dir. Henrik Burkal. Foto: Kristoffer Juel

Årets bedste købmandsforretning ligger på Fyn, og i lørdags modtog købmand, Nikolaj Jensen, prisen for Fyns bedste butik. Men vigtigst af alt modtog han prisen for årets butik blandt landets 299 Rema 1000 butikker. 

Nikolaj Jensen er købmand i Rema 1000 i Vindeby på Tåsinge, og med cirka 2300 fastboende indbyggere i byen formår hans butik alligevel at vælte de større byer af pinden. 

Læs også Supermarkedskæde åbner nye butikker på Fyn

Det kræver mange års arbejde at få en forretning på rette kurs, hvis man spørger Nikolaj Jensen. 

- Jeg har fået en stor opbakning hjemmefra og har derfor taget mig tiden til at udvikle butikken og mig selv. 

Det skyldes meget andet end økonomi, og ord som engagement, loyalitet og omsorg kommer ud som noget af det første, når Nikolaj Jensen beskriver sin triumf. 

- Det er vigtigt at kunne give kunderne en god oplevelse. Jeg engagerer mig i lokalsamfundet og sørger for at være synlig. Det gør, at mine kunder har lyst til at komme igen. Vi sørger for, at der altid er en god stemning i butikken.

Selvom Nikolaj Jensen har kæmpet hårdt for at nå dertil, hvor han er i dag, er fortjenesten ikke ene og alene hans. 

- Jeg kunne ikke gøre det uden kunderne og medarbejderne, og så har jeg en håndfuld loyale personer, der har været med mig i det lange løb. Det er vigtigt med et godt fællesskab, siger han.  

Et mønstereksemplar 

For at blive kåret som årets butik tager regionschefen ud og vurderer den enkelte butik. 

Her vil butikkens potentiale blive vurderet, og derfor kigges der efter den gode butik, hvor der er god stemning. 

Regionschef for Rema 1000, Lars Dybdal, fortæller i en pressemeddelelse, hvorfor det netop var Nikolaj Jensens butik, der løb med sejren: 

- Butikken har været inde i en positiv udvikling siden åbningen, hvilket skyldes en engageret og helhjertet indsats af hele personalet. I butikken fokuserer Nikolaj og hans team på dynamik, aktualitet og ferskvarer, og det har gjort, at kunderne har taget rigtig godt imod butikken. 

At omfavne de lokale og deres behov går ikke ubemærket hen. 

- Købmanden og medarbejderne har i den grad – på rekordtid – vundet det lokale marked, og butikken er et mønstereksempel på, hvad det betyder, at man er den lokale købmand, der deltager, støtter og bakker op om det lokale liv, siger Lars Dybdal.