De helt små dykker ned i tiden på Baggårdsteatret

Tidsrummet, som har premiere den 9. september er en poetisk forestilling for de små – om livets store filosofiske spørgsmål.

I Tidsrummet er der evigheder af tid – og her håndteres dyrebare sekunder og langstrakte timer med samme omhu. Spildtid bliver nænsomt opsamlet. Og overskydende tid sorteret og gemt. Men hvad sker der, hvis tiden går i stå en tirsdag eller pludselig begynder at gå baglæns en fredag? 

De spørgsmål stiller kunstnerduoen Betina Birkjær og Luise Midtgaard - alias Luna Park Scenekunst. De står bag forestillingen Tidsrummet, hvor de behandler begrebet tid for de yngste publikummer.

- Vi kan godt lide emner, som vi ikke selv forstår til fulde. Det sætter os i samme undrende position som vores publikum. Tid er dejligt konkret og abstrakt på samme tid. Sproget er infiltreret af vendinger om tid - og alligevel er det svært at tale om det, siger Luise Midtgaard. 

 

Når det er lørdag, så må man bruge tiden lige som man vil. Derfor holder de to tids-okkinokker fødselsdag. 
Når det er lørdag, så må man bruge tiden lige som man vil. Derfor holder de to tids-okkinokker fødselsdag. 
Foto: Ditte Lunde

Det kan være svært nok at forstå begrebet tid, når man er voksen - og for børn kan det være endnu sværere.  Men Betina Birkjær mener, at børn faktisk kan have nemmere ved at tale om tiden. 

- De er ikke bange for at filosofere over store begreber. Nogle gange så er vi voksne mere berøringsangste over for det, siger hun. 

Børnehaven Børnely i Svendborg var mødt op til generalprøven på Tidsrummet, og blandt dem var der bred enighed om, at forestillingen var god. Til spørgsmålet om, hvad tid er for noget, var to også enige om, at det er noget man har: 

- Tid er når man har tid til noget, siger Emilia og hendes kammerat Mynte supplerer: - Det er når man har tid til at lege med legetøj. 

Forestillingen Tidsrummet  har premiere på Baggårdsteatret i Svendborg den 9. sepetember.

Se hele indslaget om Tidsrummet nedenfor.