I det fynske folks tjeneste

Defekt bom: Bilister bryder loven

Jernbanebommen i Stenstrup er i stykker og det betyder, at bilister risikerer at vente i timer på at bommen går op. Nogle bilister tager sagen i egne hænder.

02:41

1 af 2

Det er jernbanebommen ved Stenstrup Syd, der gennem flere år har voldt både trafikanter og naboer problemer.

- Bommene går ned to gange i timen, og ofte bliver de nede i timevis, mens klokkerne bimler løs, fortæller nabo Mikael Rasmussen.

Problemerne har stået på i årevis og selvom BaneDanmark har forsøgt at reparere overskæringen flere gange, er der stadig problemer.

- Så sent som i går aftes blev bommen nede i en time. Jeg synes faktisk at det bliver værre og værre, og det er et stort problem for alle, siger Mikael Rasmussen.

Bryder loven

Nogle bilister vælger at bakke og vende om og forsøge at finde en anden vej over jernbanen, når bommen ikke vil gå op. Men andre bilister vælger efter et stykke tid at krydse overskæringen selvom bommen er nede.

- Der er rigtig mange der kører zigzag og krydser overskæringen, mens bommen er nede. Nogle gange ser vi, at en person går ud på jernbanen og dirigerer trafikken uden om bommene, siger Klaus Larsen, der også bor tæt på den defekte bom.

Hos Fyns Politi kender man alt til problemerne i Stenstrup, men man har ingen forståelse for, at bilisterne krydser overskæringen mens bommen er nede.

- Det er klart ulovligt og meget farligt. Det kan give et klip i kortet og en bøde, og hvis man er til fare kan det også koste en frakendelse af kørekortet, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen fra Færdelsafdelingen hos Fyns Politi.

Svært at finde fejlen

Hos Banedanmark er man fuldt ud klar over problemerne i Stenstrup, men man kan ikke love at få fejlen rettet.

- Det er på ingen måde tilfredsstillende med den mængde fejl, vi har i Stenstrup. Vi kender desværre ikke fejlen, og vi fejlretter fra en ende af, men det er periodiske fejl og derfor har vi meget svært ved at fejlrette, siger Mads Thostrup, der er sektionschef i Teknisk Drift hos Banedanmark.

Banedanmark vil ikke love hvornår fejlen i Stenstrup bliver rettet.

- Jeg frygter, at det ender med en alvorlig ulykke, og jeg forstår ikke at problemet ikke kan blive løst, siger Mikael Rasmussen.

Se eksempel på de defekte bomme: