'Det er for dumt, Carsten'

Sagen akutfunktionen i Svendborg skader Socialdemokraterne. Sådan lyder det fra flere af partiets egne folk på Fyn.

Den fynske minister Carsten Hansen (S) bør komme med en forklaring og sige undskyld.

Sagen om løftebrud omkring akutfunktionen på Svendborg Sygehus skader nemlig partiet, mener flere fynske socialdemokrater.

- Det er simpelthen for dumt. Det burde han ikke have gjort. Hvis man ikke mener, man kan holde det, skal man lade være med at komme med et skriftligt tilsagn, siger Inge Lundberg, Formand for Socialdemokratiet i Middelfart.

Hun henviser til, at Carsten Hansen har skrevet under på, at akutfunktionen vil bestå. Det kan regeringen ikke længere garantere, og derfor bliver Carsten Hansen og resten af regeringen anklaget for groft løftebrud.

Carsten Hansen (S) har været mere end almindelig svær at få fat, efter sagen om bevarelsen af akutfunktionen på Svendborg Sygehus har taget fart i medierne.

- Det synes jeg er yderst beklageligt. For han var meget klar i mælet op til valget - og det synes jeg osse han burde være efter valget, siger Frede Skaaning, socialdemokratisk medlem af regionsrådet i Region Syddanmark.

Carsten skal sige undskyld

Inge Lundberg vil nu have Carsten Hansen til at sige undskyld:

- Han skal komme med en ganske betydelig undskyldning. Det skal han, siger hun.

Også Frede Skaaning håber på en forklaring fra Carsten Hansen, for sagen skader partiet:

- Og jeg tror osse den kan få betydning for vores valg om fire år. At den kan være skadelig for Socialdemokraterne? Det er jeg desværre meget bange for, at den kan være.