I det fynske folks tjeneste

DF’er lækkede fortrolige papirer: Vil ikke tvinges ud af bestyrelse

Jens Munk (DF) skal forlade bestyrelsen i Nature Energy efter læk af oplysninger - i hvert fald hvis det står til Nature Energy. Jens Munk er ikke enig.

Foto: Pressefoto / Svendborg Kommune

Dansk Folkepartis Jens Munk, der er byrådsmedlem i Svendborg, er kaldt til møde med borgmester Lars Erik Hornemann (V) torsdag klokken 11.00. På det møde vil Jens Munk blive opfordret til at fratræde sit embede som bestyrelsesmedlem i det fælleskommunale energiselskab Nature Energy.

Det sker, efter Jens Munk har sendt en mail til medlemmerne af Svendborg Byråd, der fortæller om Nature Energys planer om at sælge over 50 procent af virksomheden.

Handlede på vegne af byrådet

Jens Munk forklarer til TV 2/FYN, at han mener, han handlede på vegne af byrådet.

Læs også Flot årsregnskab for Nature Energy

- I 2015 besluttede byrådet, at hvis vi skulle sælge noget af Nature Energy, så skulle vi sælge 49 procent. Derfor orienterer jeg byrådet, da bestyrelsen i Nature Energy fortæller, at man har andre planer.

Jens Munk har nu talt med sin advokat om sagen. Ifølge advokaten har Jens Munk handlet, som han skulle.

Nature Energy har henvendt sig til byrådsmedlemmerne med deres egen mail. Her beder de modtagerne om at slette oplysningerne fra deres indbakke.

Ifølge Nature Energy og virksomhedens advokater kan de nemlig betegnes som ’fortrolige’.

Utilfreds med borgmesteren

Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann, har nu modtaget en henvendelse fra Nature Energy, hvor de beder ham om at erstatte Jens Munk i virksomhedens bestyrelse.

Det bekræfter han overfor Fyens Stiftstidende.

Det er det, der giver anledning til torsdagens møde på borgmesterkontoret. Jens Munk vil ikke kommentere på mødets indhold, men han er ikke positiv over for borgmesterens handlen:

- Han skulle have sat sig bedre ind i sagen. Jeg mener, det er utidigt, når man har en bestyrelse, der er udpeget af byrådet, og borgmesteren så holder møder bag om repræsentantens ryg.