Døden nær: Sejlsportstalent kæmper sig tilbage

Calle Hulthin Sørensen fra Thurø blev i juli ramt af en konkurrende båd til EM i Hobie Cat.

Calle Hulthin Sørensen var døden nær sidste sommer efter et sammenstød med en konkurrerende katamaran til EM i Hobie Cat på Gardasøen i Italien. 

- På et halvt sekund der går jeg fra at stå ude i trapez, og er godt i gang med et race, til at blive sejlet ind i, hvor alting er total kaos, siger Calle Hulthin Sørensen. 

Ved sammenstødet brækkede han otte ribben, hvor af tre blev helt knust. Derudover brækkede han venstre skulderblad og albue. Lungerne kollapsede og hans hjerte rykkede sig fem centimeter af det hårde slag.  Lægerne på det italienske sygehus kaldte det et mirakel, at han overlevede. 

Først efter 26 dage på hospitalet kunne Calle komme hjem til Thurø. 

Her ventede et halvt års intens genoptræning. Ved hjælp af styrketræning, meditation og familie og venners opbakning har Calle kæmpet sig tilbage. I januar optog han sin uddannelse som bådebygger, og forleden var han tilbage på samme type båd, som nær havde taget livet af ham. 

- Da jeg stod og skulle rigge båden til og gøre den klar, da var det godt nok med nerverne uden på tøjet, men det gik rigtig godt, siger Calle. 

Det gik faktisk så godt, at drømmen om VM til vinter stadig er intakt.

- Som det ser ud nu, så går jeg efter at blive udtaget, og jeg gør helt sikkert det bedste for, at vi gør det godt, siger Calle Hulthin Sørensen. 

Kvalifikationssejladserne til VM begynder til august. 

Se hele indslaget om Calle Hulthin Sørensen i klippet nedenfor.