I det fynske folks tjeneste

Dronning Margrethe sejler Dannebrog til Sydfyn

Der foreligger endnu ikke noget program for dronning Margrethes og Kongeskibet Dannebrogs besøg i Svendborg til september.

Dronning Margrethe under sit besøg i Svendborg Kommune i 2008. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix (arkiv)

Sidst dronning Margrethe besøgte Svendborg Kommune var i 2008, hvor billedet her er fra. Her var prins Henrik også om bord på Kongeskibet Dannebrog. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix (arkiv)

Sidst Kongeskibet Dannebrog lagde til i det sydfynske var i 2008. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix (arkiv)

Her sejles de kongelige i chaluppen tilbage til Kongeskibet Dannebrog efter besøget på Skarø i 2008. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix (arkiv)

1 af 4

Når dronning Margrethe i eftersommeren stævner ud med med kongeskibet Dannebrog, går turen denne gang forbi Svendborg.

Det oplyser Kongehuset.

På sit årlige sommertogt med Dannebrog besøger dronningen udover Svendborg denne gang også Silkeborg.

Svendborg får besøg 6. og 7. september, mens droningen gæster Silkeborg 3. og 4. september.

Kongehuset har endnu ikke offentliggjort programmet for de to besøg, men i et opslag på Facebook glæder Svendborgs borgmester, Bo Hansen, sig til besøget:

"Det er altid dejligt at få besøg fra Kongehuset. Og jeg ser frem til, at Dronningen kommer til Svendborg til september. Vi skal nu i gang med at lægge et spændende og interessant program for Dronningens besøg. Det vil ske i et tæt samarbejde med Kongehuset".

Det er ti år siden ...

Sidst dronning Margrethe navigerede gennem Det Sydfynske Øhav, var det sammen med nu afdøde prins Henrik. Regentparret var på et officielt besøg i september 2008, hvor Skarø var en del af besøget.

Dronningen videreførte tradition

De årlige sommertogter med Kongeskibet Dannebrog er en tradition, som går tilbage til Kong Christian 10., der som den første konge gjorde årlige togter i danske farvande til en fast del af sit program.

Traditionen er videreført af Kong Frederik 9. og siden af dronning Margrethe, som begge har lagt vægt på at bruge Kongeskibet Dannebrog til at skabe kontakt med alle dele af riget, skriver Kongehuset.

I den royale kalender er Dannebrog desuden booket fra 23. til 26. august. Her besøger kronprinsfamilien Færøerne.

Læs også Kronprins Frederik: Tintin er min mand

Læs også Hvad ved du om kronprinsen? Test dig selv i royalt løbestof