Dronningen i karet gennem Svendborg

Når Dronningen til september besøger Svendborg, vil hun indlede et tætpakket program med at køre gennem byen i karet sammen med borgmester Bo Hansen.

Dronningen besøger Svendborg 6. - 7. september som en del i majestætens sommertogt. Kongeskibet lægger til ved havnen i Svendborg klokken 10, og herefter går karetturen gennem Frederiksgade, Brogade, Korsgade, Vestergade, Gerritsgade, Centrumspladsen og Ramsherred. Karetturen bliver med eskorte af Gardehusarregimentets Hesteskadron, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Kareten gør holdt ved rådhuset, hvor majestæten skal hilse på byrådsmedlemmerne. Bagefter fortsætter karetturen til Bryghuset, Svendborg Demensby. Her skal dronningen blandt andet besøge aktivitetsrummet og butikken i Demensbyen. 

- Det er mit håb, at rigtig mange borgere vil lægge vejen forbi Svendborg, når dronningen kører i karet fra Kongeskibet til rådhuset, og bagefter fra rådhuset til Bryghuset, siger borgmester Bo Hansen (S).

Senere skal dronningen besøge virksomheden Scangrip, Danmarks Forsorgsmuseum og det udsatte område Skovparken, hvor beboere i samarbejde med boligforeningerne og Svendborg Kommune er i gang med at skabe en positiv udvikling.

Fredag skal dronningen blandt andet se 1.000 elever dyste i temaløb og se elever i en danseforestilling på Skolerne i Oure Sport & Performing Arts.

Fredag eftermiddag bliver besøget afsluttet med besøg på virksomheden Gamle Mursten og til sidst Galleri DGV, hvor der er udstillet kunst af kunstneren Kathrine Ærtebjerg, der er en af de kunstnere, der har medvirket i udsmykningen af Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.

- Vi har ønsket at vise dronningen en mangfoldighed af, hvad Svendborg Kommune har at byde på. Det synes vi er lykkedes med det program, vi har sat sammen, skriver borgmesteren i pressemeddelelsen.