I det fynske folks tjeneste

Efter drukneulykke: Kommune afventer rapport fra politiet

Lørdag forsvandt en 15-årig dreng i vandet ved Christiansminde Strand. Svendborg Kommune ved, at der kan være kraftig strøm på stedet, men afventer politiets efterforskning, inden de beslutter, om sikkerheden skal skærpes.

00:24

Video: Anders Høgh

Det er fortsat ikke klart, hvorfor en 15-årig dreng forsvandt i Svendborgsund lørdag aften. Den15-årige badede med sin far for enden af den 20 meter lange badebro på Christiansminde Strand.

Men der er meget stærk strøm i Svendborgsund, og det gælder også for Christiansminde Strand.

Kommunen fik i 2014 lavet en risikovurdering for området.

- Undersøgelsen viste, at der er kraftige strømforhold på stedet. Der er vekslende strømforhold, som man også kender fra høfter og lignende, og Svendborgsundet snævrer til, og det forstærker strømmen, fortæller Jan Yttesborg, afdelingsleder af Trafik og Infrastruktur i Svendborg Kommune.

Læs også Skole sender brev til forældre efter badeulykke

Der er nu opsat redningskranse ved stranden i sommerhalvåret. Og sidste år var der så for første gang livreddere på stranden.

I alt 16 gange måtte livredderne gribe ind med advarsler og instruktioner til badegæster. Det var typisk badegæster, der var kommet for langt ud, som blev bedt om at trække tættere ind mod land.

Svendborg Kommune afventer nu politiets efterforskning, inden man vurderer, om sikkerheden ved stranden skal øges.

- Lige nu er der mange gisninger, men jeg mangler at få nogle fakta på bordet. Når vi har fået nogle fakta, så vil jeg rigtig gerne agere og se om, der skal ændres på sikkerheden på stedet, siger Jan Yttesborg, afdelingsleder af Trafik og Infrastruktur i Svendborg Kommune.

Læs også 15-årig dreng forsvandt i havet: Eftersøgning er indstillet

Onsdag er det sidste skoledag for 9. og 10. klasserne i Svendborg, og den dag fejrer de traditionen tro ved Christiansminde Strand. På Facebook advarer Svendborg Kommune nu eleverne mod at hoppe i det kolde vand.

Sådan skriver kommuen på Facebook:

"Det er en dag, som eleverne selv står for. Det betyder, at Svendborg Kommune IKKE har noget med dagen at gøre. Derfor har Svendborg Kommune ikke nogen folk ude ved Christiansminde på onsdag.

Det er de unge menneskers og forældrenes eget ansvar, at dagen forløber godt.

Hvis I får lyst til en dukkert i det smukke forårsvejr, så vær opmærksom på, at vandet stadig er koldt – ikke mere end 10-12 grader – og at der kraftig strøm i vandet. Det betyder, at du pludselig kan blive ført ud, hvor du ikke kan bunde.

Så vær opmærksom og hold øje med på hinanden.
Vi håber, at I får en sjov og god dag."

01:36

- Lige nu er der mange gisninger, men jeg mangler at få nogle fakta på bordet. Når vi har fået nogle fakta, så vil jeg rigtig gerne agere, og se om der skal ændres på sikkerheden på stedet, siger Jan Yttesborg, afdelingsleder af Trafik og Infrastruktur i Svendborg Kommune.

Luk video