I det fynske folks tjeneste

Efter seks år uden elever: Nu skal Nordre Skole forvandles til boliger

I Svendborg forvandles den gamle Nordre Skole til cirka 120 boliger.

Foto: Svendborg Kommune

Skolen på Mølmarksvej i Svendborg har stået tom, siden den nye skolestruktur blev indført i 2010. Nu er planerne for den gamle Nordre Skole endelig klar til at blive præsenteret for offentligheden.

Svendborg Kommune omdanner skolen til almennyttige boliger - og hele 120 af slagsen. Boligerne bliver en blanding af store og små lejligheder og rækkehuse, ejerboliger og lejeboliger. Derudover bygges også en dagligvareforretning. 

Byens borgmester, Lars Erik Hornemann (V),  glæder sig over, at der endelig er lagt planer for den tomme skole. 

- Vi er glade for, at der kommer et nyt byggeri på grunden. Skolen har stået tom i nogle år, så vi er yderst tilfredse med, at der nu sker noget, siger han i en pressemeddelelse. 

  Foto: Svendborg Kommune

Ifølge Lars Erik Hornemann og Svendborgs kommunaldirektør, Erik M. Bendorf, bliver der tale om "særdeles attraktive boliger" på Mølmarksvej 35.

- Det nye byggeri vil ligesom Nordre Skole komme til at skille sig ud. Ovenfra vil man kunne se, at skolens u-form går igen, og bag ud til vil byggeriet åbne sig ud mod det grønne areal som et amfiteater. Udsigten til det nye byggeri vil nok blive noget af det mest markante ved bygningen, for den øverste del af bygningen vil blive udgjort af lanterner, fortæller  Erik M. Bendorf.

Købssummen for Nordre Skole bliver på i alt 18,8 millioner kroner. Svendborg Kommune vil selv komme til at betale et indskud til byggeriet, da der er tale om et almennyttigt byggeri. Det præcise beløb afhænger af det endelige projekt.

Boligerne og dagligvarebutikken forventes at stå klar til indflytning i 2018-2019.  Inden byggeriet kan gå i gang, skal der dog først udarbejdes en ny lokalplan for området, da den nuværende kun indeholder muligheden for at rive skolebygningen ned.