I det fynske folks tjeneste

Efter uendelig koncertrække: Turnéen sluttede på Sydfyn

Gennem flere år var Søren Juul på uendelig turné i USA og Europa. Da han skulle finde ro til at skrive ny musik, blev det på Sydfyn.

01:50

Efter at have spillet 180 koncerter om året gennem flere år, fandt Søren Juul ro på Sydfyn. Ro til at varme op til næste turné. Foto: Morten Albek

1 af 2

Søren Juul står og misser med øjnene i det sydfynske solskin.

- Jeg fandt ud af, at det var sådan noget her, jeg savnede. At kunne gå ud i haven og sætte mig op på en havetraktor. 

Som musiker gik han tidligere under navnet Indians og fik aldrig rigtig pakket kufferten ud. For han var hele tiden på farten i USA og Europa for at holde en næsten endeløs række af koncerter, der startede i 2012.

- Det var rundt regnet 180 koncerter om året. Det er jo en drøm, der går i opfyldelse, så man siger jo ikke nej.

Nu er rampelyset skiftet ud med solskinnet over en gård nær Oure, hvor han har slået sig ned.

- Jeg havde brug for at komme ud og få noget frisk luft og noget ro.

Selvom hverken han eller kæresten havde noget forhold til Fyn i forvejen, faldt de pladask for området, da de besøgte nogle venner.

- Vi gik rundt nede på Lundeborg Havn og spiste is og badede, og vi tænkte, at det var bare fantastisk idyllisk og flot her.

Men nu starter turnélivet igen. Med en kop kaffe i hånden bevæger Søren sig op til et øverum et andet sted på gården, hvor han mødes med to andre musikere. De skal følges med ham på en ny Europaturné.

I sommer udgav Søren Juul albummet This Moment, og det er det, der nu skal ud på spillestederne. Nu er det ikke længere under navnet Indians, men ganske enkelt som Søren Juul. Genren kan stadig kaldes dreampop.

- Det med at møde publikum og snakke med folk efter en koncert, det betyder rigtig meget for mig. Det er rart at høre, hvad folk synes.

Selvom turneen går rundt i hele Europa, er der ikke langt fra den sydfynske bondegårdsidyl til første stop.
Det er nærmest i baghaven. Fredag aften på Studenterhuset i Odense.

- Det glæder jeg mig rigtig meget til.

 

Søren Juul - Dear Child

 

Søren Juul Foto: Morten Albek