I det fynske folks tjeneste

Eftersøgning af Adam fra Svendborg i afgørende fase

Naser Khader er nu personligt rejst til Syrien for at hjælpe den bortførte fireårige dreng, Adam, fra Svendborg. Meget tyder på, at sagen er i en afgørende fase.

Kampen for at få 4-årige Adam hjem er inde i afgørende fase

Meget tyder på, at sagen om den bortførte fireårige Svendborg-dreng, Adam, netop nu er trådt ind i en afgørende og nervepirrende fase. Det skriver bt.dk.

Bt.dk har netop fået bekræftet, at de konservatives udlændingeordfører, Naser Khader, er rejst til Syrien, hvor han arbejder på at få den bortførte dreng med hjem til sin mor, Helle Jensen.

Hemmelighedskræmmeri

Samtidigt omgives sagen i disse timer af stor hemmelighed.

Hverken den danske ambassade i Syriens hovedstad, Damaskus, eller drengens danske mor, Helle Jensen, vil i øjeblikket sige mange ord i sagen.

- Jeg kan bekræfte, at Naser Khader arbejder sammen med os, og
at vi alle arbejder på højtryk i sagen. Mere kan jeg ikke sige, da vi er midt i en meget sensitiv fase, siger den danske ambassadør i Damaskus, Christina Markus Lassen, til bt.dk.

Heller ikke Adams mor, Helle Jensen fra Svendborg, er videre meddelsom. Tydeligvis anspændt siger hun:

- Jeg kan ikke sige andet, end at jeg har fået nyt håb, siger hun, da bt.dk fanger hende på mobilen i toget på vej til København.

Men hun vil ikke fortælle, om hun selv er på vej til Syrien.

Bortførers familie hjælper til

I sidste uge lovede Naser Khader den hårdt ramte danske mor, at han ville tage sagen i egen hånd og rejse til mellemøsten, hvis drengen ikke var fundet inden mandag.

Adam blev bortført sidste lørdag, da hans 31-årige irakiskfødte far under påskud af at tage drengen med i svømmehallen i den sydfynske by, i stedet kidnappede sønnen, kørte direkte til Hamborg Lufthavn og tog flyet til Damaskus.

Siden har der ikke været livstegn fra hverken far eller søn.

- Jeg har ikke snakket med Adam, siden han tog af sted med sin far sidste lørdag formiddag, siger Helle Jensen tirsdag til bt.dk.

Broderen til den 31-årige bortfører-far arbejder på de danske
myndigheders side i sagen.

Broderen, der bor i Farum, har bl.a. advaret en fælles søster, der er bosat i Syrien, om at det er strafbart at hjælpe faderen, hvis han dukker op.