I det fynske folks tjeneste

Eftersøgning gav intet resultat

Weekendens ihærdige eftersøgning efter Ruth og Finn Teisens lig gav ikke noget resultat.  

Lille båd på stort vand. Håbet om at finde Ruth og Finn Teisen svinder dag for dag.

Gennem to døgn er havbunden mellem Ærø og Als blevet gennemtrawlet af to fiskerbåde.

- Vi har nu gjort, hvad der er menneskeligt muligt for at finde de dræbte. Og jeg har forberedt familien på, at håbet om at vi finder dem ved en målrettet eftersøgning er svindende, siger efterforskningsleder Henning Christensen.

Eftersøgningen var baseret på gerningsmandens udtalelser om, hvor han havde smidt ligene overbord og på Meterologisk Instituts beregninger om vind og strømforhold i perioden fra den 2. juni og frem.

- Men vi kan jo ikke vide om drabsmanden taler sandt. Han kan jo lige så godt have smidt dem ud et helt andet sted.

Efterforskningen fortsætter

Selvom det ikke ser ud til at ligene efter ægteparret Teisen bliver fundet, fortsætter efterforskningen med uformindsket styrke. 

- Vi er ikke færdig med at undersøge den forsvundne ankerkæde eller blyline. Der ligger to løse ankre i båden, men kæde og/eller line er forsvundet. Og der stod i salgsopstillingen på båden, at der i salget medfulgte 30 meter blyline.

Under det åbne retsmøde i lørdags, fortalte den 25-årige, at han var forfulgt af en lånehaj og hans tæskehold, fordi han skyldte penge, og at det var det, der havde drevet ham ud i drabene på Strynø-ægteparret. Men indtil videre har politiet ikke kunne få at vide hvem den påståede lånehaj er.

- Vi ved ikke om der overhovedet har været nogen efter ham, eller om det er drabmandens eget tankespind, siger Henning Christensen, Fyns Politi, Svendborg.

De kommende dage går efterforskningsarbejdet ud på at samle trådene og skabe et overblik over sagen. Og hvilke sorte huller der mangler at blive belyst.