Eksplosion i Svendborg: Politiet undersøger stadig resterne af hus

Torsdag formiddag er politiets kriminalteknikere og hærens sprængningseksperter stadig i gang med at finde årsagen til den eksplosion, der kostede en mand livet.

Politiet arbejder fortsat på at opklare, hvad der forårsagede en eksplosion i hus i Svendborg onsdag.

Det fortæller Jack Liedecke, politikommissær ved Fyns Politi.

- Vores kriminalteknikere og hærens sprængningseksperter har undersøgt huset i går (onsdag, red.). De har taget prøvet til nogle analyser og lavet tekniske undersøgelser. Indtil der er resultat, vil vi ikke komme med bud på, hvad der har forårsaget eksplosionen.

Død mand endnu ikke endeligt identificeret 

En mand er død under enten en kraftig eksplosion eller den efterfølgende voldsomme brand, der onsdag formiddag brød ud på Græskæmnervej 17 i Svendborg.

Yderligere en person kom til skade under branden. Den tilskadekomne blev bragt til sygehuset, da redningsmandskabet ankom til branden, som blev anmeldt klokken 10.55.

Politiet kender endnu ikke identiteten på den dræbte, men har en formodning om, hvem der er tale om.

- Hvem den dræbte er, kan vi ikke komme ud med på nuværende tidspunkt. Vi har ikke fået identificeret den pågældende, siger Jack Liedecke.

Håbet er, at en obduktion torsdag kan kaste lys over, hvem den dræbte er.

Huset styrtede sammen og nedbrændte

Billeder fra stedet viser, at der ikke er meget tilbage af det gule murstenshus på grunden på Græskæmnervej. Dele af ydermurene står endnu, men resten er styrtet sammen eller nedbrændt.

Nogle drivhuse i hjørnet af grunden ser dog på billederne ikke ud til at have taget skade i ulykken.

- Der er tale om en meget kraftig eksplosion. Huset styrter sammen efter eksplosionen, og så opstår der en brand, som gør, at huset er næsten udbrændt, siger Jack Liedecke.

55-årig kvinde kom til skade

En 55-årig kvinde kom lettere til skade ved eksplosionen, men politiet holder kortene tæt, med hensyn til hvem hun er, hvor hun befandt sig i forbindelse med eksplosionen, og hvad hendes relation til den afdøde var.

- Hun var omkring huset og har en relation til huset. Hvad den relation er, vil jeg ikke komme ind på på nuværende tidspunkt, siger politikommissæren.

Politiet mangler endnu at foretage nogle afhøringer i sagen. Ifølge Jack Liedecke har Fyns Politi torsdag formiddag endnu ikke konkrete spor at gå ud fra, når det kommer til at fastlægge årsagen til eksplosionen.