EL: Bilister skal betale for billigere busser

Skal bilister, der betaler for parkering, sørge for, at det bliver billigere at køre i bus? Det mener Enhedslisten i Svendborg, men loven har indtil videre sat en stopper for det.

Jesper Kiel ville gerne bruge indtægterne fra de mange parkeringspladser i Svendborg Kommune til at gøre det billigere at tage lokalbusserne.

- Vi skal gøre det mere attraktivt at tage bussen, og så skal det fortsat koste lidt at parkere inde i byen. Så tror jeg flere vil vælge at tage bussen, siger Jesper Kiel (EL), der er byrådsmedlem i Svendborg Kommune.

Svendborg Kommune har omkring 4 millioner kroner i indtægter fra parkeringsafgifter. De penge skal ifølge lovgivningen gå til at vedligeholde de mange parkeringsanlæg, der allerede er i kommunen eller til at bygge nye.

Pengene må ikke bruges på noget andet, og det er en dårlig begrænsning, mener Jesper Kiel.

- Hvis ikke vi når at bruge alle pengene på at renovere vores parkeringspladser, inden for det år, så ryger pengene direkte i statskassen, siger han.

- Jeg synes, det er mere rimeligt for kommunerne, at når folk betaler deres parkeringsbillet, at de ved pengene går til at nedsætte taksten i den lokale kollektive trafik. Det tror jeg folk bedre ville kunne forstå, siger Jesper Kiel.

Han har bedt Enhedslistens Folketingsgruppe om at stille forslag i Folketinget om, at loven bør ændres. På den måde får kommunerne mere frihed til at bruge deres penge fra parkeringsafgifterne til at gøre den kollektive lokaltrafik billigere.

- Det har været et mål for regeringen at få flere til at bruge den kollektive trafik, så derfor forstår jeg ikke, hvis regeringspartierne ikke ville kunne bakke op om forslaget, siger Jesper Kiel