Emil og Vicki fra Langeskov har skrevet DGI's nye sang

Ud af 102 forslag løb Emil og Vicki Gemmer Schultz med vinderforslaget til DGI's konkurrence om at skrive den nye landsstævnesang. Fredag blev den opført for første gang.

Vicki og Emil Gemmer Schultz kunne fredag spændt vente på at DGI's nye landsstævnesang blev offentliggjort. For parret fra Langeskov er der nemlig ikke bare tale om en ny folkesang, der er tale om deres nye sang.


I en landsdækkende konkurrence i foråret 2020 søgte DGI efter nogen til at skrive landsstævnesangen, som skulle spilles på stævnet sidste år, inden det blev udskudt grundet covid-19. Det fik straks parret til at starte sangskrivningen.

DGI Landsstævne

- Jeg havde allerede lidt af en melodi liggende, så vi gik bare i gang med at skrive ud fra DGI's værdier, som sammenhold og fællesskab. Vi stod jo midt i en sammenholdstørke under corona, hvor man savnede at kramme og røre folk, forklarer Emil Gemmer Schultz.

Ud af de 102 indsendte sange, var det fynske Vicki og Emil Gemmer Schultz, der løb med sejren, og fredag kunne de fremføre sangen "Mildere end før" for allerførste gang. Det skete til et arrangement foran efterskoleelever, landsstævne-ambassadører og svendborggensere i Krøyers Have i Svendborg .

Skal gælde om 20 år

Det fynske par var stærkt inspireret af den coronaboble, de sad i under første nedlukning, men det var vigtigt for dem at gøre sangen aktuel ud i fremtiden.

- Den skulle være alment gældende, så den også virker om 20 år, fortæller Vicki Gemmer Schultz.

Fredag morgen øvede det fynske par deres sang "Mildere end før"
Fredag morgen øvede det fynske par deres sang "Mildere end før"
Foto: Ole Holbech

Juryen lagde særligt vægt på, at sangen kan favne alle generationer, da deltagerne til DGI Landsstævnet er alt fra efterskoleelever til voksne og seniorer.

- Der var mange gode bud i konkurrencen om den nye landsstævne-sang, og vi har overvejet både stemningen, melodien og teksten. Den her sang beskriver fællesskabet på en ny måde, hvor frihed er et nøgleord. Vi er med, fordi vi har lyst. Og vi har brug for hinanden, for ellers er der ikke noget fællesskab. Det er meget sigende for Landsstævnet, siger Hanne Lene Haugaard på vegne af juryen i en pressemeddelelse.

quote Det er ikke vores sang længere, vi har skrevet den, men nu skal folket tage den til sig

Emil Gemmer Schultz, vinder af konkurrence

Sang til folket

Der var glæde over hele linjen, da Vicki og Emil Gemmer Schultz kunne øve sangen på scenen i Krøyers Have fredag morgen.

- Jeg håber, at publikum får følelsen af samhørighed og følelsen af, at hvis vi giver lidt plads til hinanden, så er der plads, siger Vicki Gemmer Schultz. 

- Det betyder sindssygt meget, at folk begynder at tage sangen til sig. Det er en sjov proces at skrive en folkelig sang. Det er ikke vores sang længere, vi har skrevet den, men nu skal folket tage den til sig, siger Emil Gemmer Schultz.

Sangen er skrevet specifikt til DGI Landsstævne, der samler 25.000 deltagere i Svendborg 30.juni-3. juli 2022.

Se musikvideoen og hør den nye sang:

Sangen skal spilles på DGI's Landsstævne næste år.
Fotograf: Fotograf: DGIFakta om musikerne bag landsstævnesangen "Mildere end før"