I det fynske folks tjeneste

Endelig lykkedes det: Pia stikker af med kulturpris

Traditioner kan coronapandemien ikke slå ihjel i Svendborg. Lørdag blev der uddelt otte priser for kultur, idræt og spejder.

Efter flere forsøg lykkedes det endelig Pia Blom og Rytmisk Musikforening Giant Steps at vinde kulturprisen i Svendborg. Foto: Mikkel Skov Svendsen

Den årlige uddeling af priser til frivillige i Svendborg Kommune blev ikke bremset af coronapandemien. I stedet blev prisoverrækkelsen afholdt lørdag med de fornødne restriktioner, og i år var det endelig Pia Bloms tur til at snuppe statuetten med hjem.

- Vi har det store smil på, fortæller Pia Blom.

Læs også Kommune tilbød lokaler til kreative sjæle - blev overdynget med ansøgninger

Hun repræsenterede Rytmisk Musikforening Giant Steps i byrådssalen, hvor borgmester Bo Hansen (S) og formand for Kultur- og Fritidsudvalget Lars Erik Hornemann (V) uddelte priserne.

Musikforeningen har flere gange været nomineret, og i år blev den kåret som Årets kulturfællesskab.

Prisoverrækkelse på skærm

De nominerede måtte stille med hver én repræsentant og en gæst, der måtte følge prisoverrækkelsen via en skærm i et tilstødende lokale.

Derfor vinder Pia Blom

Svendborg har noget helt særligt – et jazzspillested på højt internationalt niveau. Hos Giant Steps kan man få musikoplevelser, som man ellers skal til internationale musik-mekkaer som New York, Paris og Tokyo for opleve. Jævnligt udtrykker store jazznavne ved koncertens slutning en tak til Giant Steps med ord som ’Danmarks fedeste jazzklub - at spille her er som at komme hjem.

Men et spillested af den kaliber kan ikke fungere uden en stor flok af engagerede frivillige. Og fællesskabet blandt det entusiastiske publikum og de frivillige er til at få øje på. Bl.a. bidrog de frivillige til, at der i sommer kunne laves hyggelige, coronavenlige gårdhavekoncerter under 5700 Summer.

Giant Steps er kunstnerisk visionære, spræller af saft og kraft, og kan med deres 20 års jubilæum i år bryste sig af, at være et af landets mest markante spillesteder til glæde for både Svendborg og resten af verden.

Se mere

Hver af de nominerede måtte have én gæst med. Gæsterne måtte følge prisoverrækkelsen i et tilstødende lokale. Foto: Mikkel Skov Svendsen

- Det er en anderledes måde at gøre det på, men det er vigtigt, og vi kan jo også se, at det betyder rigtig meget for dem, der er nomineret, at de bliver påskønnet. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi har valgt at gøre det, siger Lars Erik Hornemann. 

I alt skulle otte priser uddeles.

- Et eller andet sted, ved vi jo allesammen godt, at de her mennesker skulle hyldes og hædres med en masse mennesker omkring sig. Men sådan er der jo så meget, der er i dette 2020 Corona-år. Vi gør det allerbedste, vi kan, og jeg synes, at disse rammer må være det bedste bud på at højtideliggøre det, fortæller Bo Hansen.

Han håber dog, at prisuddelingen er tilbage i mere vante rammer og i større skala næste år.

De otte vindere

Årets Spejderleder: Marianne Rask, Gruppeleder hos Christiansmindespejderne 

Årets Idrætsforening: Hans Ulrik Schaffalitzky de Muckadell, Svendborg Senior Idræt – SVSI 

Årets Kulturtalent: Astrid Refbjerg Schick – Musiker 

Årets Idrætsleder: Niels Kildelund - Formand for GOG Håndbold 

Årets Knoklerpris: Flemming Laustsen - FDF Svendborg

Årets Kulturpris: Betina Birkjærk - Luna Park Scenekunst og forfatter  

Årets Idrætstalent: Sascha Nielsen – fodboldspiller i Odense Q 

Årets Kulturfællesskab: Pia Blom, Rytmisk Musikforening Giant Steps