Endelig lykkedes det: Pia stikker af med kulturpris

Traditioner kan coronapandemien ikke slå ihjel i Svendborg. Lørdag blev der uddelt otte priser for kultur, idræt og spejder.

Den årlige uddeling af priser til frivillige i Svendborg Kommune blev ikke bremset af coronapandemien. I stedet blev prisoverrækkelsen afholdt lørdag med de fornødne restriktioner, og i år var det endelig Pia Bloms tur til at snuppe statuetten med hjem.

- Vi har det store smil på, fortæller Pia Blom.

Hun repræsenterede Rytmisk Musikforening Giant Steps i byrådssalen, hvor borgmester Bo Hansen (S) og formand for Kultur- og Fritidsudvalget Lars Erik Hornemann (V) uddelte priserne.

Musikforeningen har flere gange været nomineret, og i år blev den kåret som Årets kulturfællesskab.

Prisoverrækkelse på skærm

De nominerede måtte stille med hver én repræsentant og en gæst, der måtte følge prisoverrækkelsen via en skærm i et tilstødende lokale.

Derfor vinder Pia Blom

Hver af de nominerede måtte have én gæst med. Gæsterne måtte følge prisoverrækkelsen i et tilstødende lokale.
Hver af de nominerede måtte have én gæst med. Gæsterne måtte følge prisoverrækkelsen i et tilstødende lokale.
Foto: Mikkel Skov Svendsen

- Det er en anderledes måde at gøre det på, men det er vigtigt, og vi kan jo også se, at det betyder rigtig meget for dem, der er nomineret, at de bliver påskønnet. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi har valgt at gøre det, siger Lars Erik Hornemann. 

I alt skulle otte priser uddeles.

- Et eller andet sted, ved vi jo allesammen godt, at de her mennesker skulle hyldes og hædres med en masse mennesker omkring sig. Men sådan er der jo så meget, der er i dette 2020 Corona-år. Vi gør det allerbedste, vi kan, og jeg synes, at disse rammer må være det bedste bud på at højtideliggøre det, fortæller Bo Hansen.

Han håber dog, at prisuddelingen er tilbage i mere vante rammer og i større skala næste år.

De otte vindere

HER OG NU

MEST LÆSTE OM VALGET: