I det fynske folks tjeneste

Enhedslisten støtter strejke på Nordre Skole

Enhedslisten i Svendborg forstår godt at lærerne på Nordre Skole overvejer at gå i strejke, fordi deres skole skal flyttes til et helt andet skoledistrikt.

Lærerne på Nordre Skole overvejer at nedlægge arbejdet i protest mod politikernes beslutning.

Enhedslisten bakker op om lærernes frustration

1 af 2

- Jeg har stor forståelse for lærernes frustration og en strejke ville da være helt på sin plads, lyder det fra Jesper Kiel, der er valgt til Svendborg Byråd for Enhledslisten.

Lærerne er frustrede, fordi en ny Nordre Skole skal bygges i et helt andet skoledistrikt, og samtidig skal eleverne fra Tved Skole flyttes til den nye Nordre Skole. Beslutningen er blevet truffet uden forudgående høring med lærere og forældre.

. Det er ikke en forglemmelse. Jeg sagde ved flere lejligheder under budgetforhandlingerne, at jeg synes man skulle holde et borgermøde i Nordre Bydel - før man traf beslutningen, siger Jesper Kiel.

De oprindelige planer om at bygge en ny Nordre Skole i det nuværende skoledistrikt blev droppet, fordi erhvervslivet var imod opførelsen af en ny skole på Porthusvej.

- Nu har et flertal allerede truffet en beslutning, som løber fra alle løfter man har givet til både Tved og Nordre. Jeg opfatter at man fuldt bevidst har villet køre sagen igennem uden at høre andre på andre en erhvervslivet, udtaler Enhedslistens Jesper Kiel.