I det fynske folks tjeneste

Er du vinterdeprimeret: Så syng en sang

Her i vintertiden gælder det om at finde på noget, der kan fordrive mørket og kulden. I Svendborg synger de.

00:16

1 af 2

På spillestedet Kammerateriet i Svendborg var der mandag aften samlet mere end 100 mennesker til højskolesang for at fordrive vinterens dæmoner.

Bag arrangementet stod foreningen Verdens Største Højskole på Sydfyn.

Vinterens mørke og kulde blev fordrevet fra krop og sind med kloge ord, lys, musik  og fællesskab, og noget tyder på, at det virker. 

- Man kan mærke, at stemningen stiger for hvert minut. Folk kommer ind og siger: Skal vi tale om depression? Det er da lidt pinligt at tale om det. Men så bliver det okay at være lidt ked af det. Lad os da synge og få det ud på den måde. Det er rigtigt godt, siger Desiree Ulrich, forstander for Verdens Største Højskole.

Hun mærker selv, hvordan vinteren påvirker humøret:

- Jeg har været typisk vinterdeprimeret i dag. Man vågner klokken 6 om morgenen og tænker: Åh nej, skal jeg op?  Og man rækker sig igennem dagen. Men så kom jeg herhen, og nu føler jeg virkelig, at det er her, jeg skal være. Det kan jeg mærke, at mange andre også synes, siger Desiree Ulrich.

Verdens Største Højskole er stiftet af Fyns Amts Avis og 12 prominente svendborgensere med det formål at give ekstra liv i det sydfynske.

 

03:44

Svendborg synger sig ud af vinterdepression

Luk video