Eriksens kollaps på skoleskemaet i 5.a: - Man er stadig lidt bekymret

Mange børn har gjort sig mange tanker om den voldsomme hændelse under kampen Danmark-Finland. Derfor sætter klasselærer fokus på den i undervisningen.

Mandag morgen var der landskamp på skoleskemaet for 5.a på Thurø Skole i Svendborg. Men ikke for fornøjelsens skyld.

Det var derimod for at få en snak om de voldsomme billeder, som mange var vidne til, da fynske Christian Eriksen fald om under lørdagen EM-kamp mod Finland.

Billederne havde gjort stort indtryk på flere af eleverne. 

- Det var voldsomt at se klippet, og man fik også lige lidt hjertebanken, siger Marius Troelsen.

Christians Eriksens unge alder er især noget, der har fyldt hos klassekammeraten Ella Marie Røhling Sørensen.

- Jeg synes, det var lidt vildt, at en trænet atlet bare kan falde om. Man har mest hørt om, at det sker for gamle mennesker eller folk, der ikke er trænet eller i god form, siger hun.

Alle undtagen én elev kendte til hændelsen

De følelser, som børnene sidder med efter lørdagens kamp, var da også netop dem, som klasselæreren Henrik Ibsen gerne ville tale med dem om.

Efter en håndsoprækning i klassen, stod det klart, at det kun var en enkelt elev, der ikke havde hørt noget om hændelsen. 

- Det er noget, der har berørt børnene på en eller anden måde. Enten har de hørt om det eller set det direkte, siger han.

quote Det bliver lidt anderledes, for spillerne har det nok heller ikke helt godt

Marius Troelsen, elev på Thurø Skole

Klasselæreren tog udgangspunkt i en video fra DR Ultra, der behandler emnet i børnehøjde. Derefter talte klassen om, hvad de selv havde tænkt på. 

- De kan godt blve bange og chokerede og begynde at spekulere i, om det kan ske for dem, siger Henrik Ibsen.

En anderledes kamp i vente

Christian Eriksen modtog hjertemassage på banen og blev efterfølgende kørt til Rigshospitalet. Her er meldingen, at han efter omstændighederne har det godt.

Det gjorde Marius Troelsen meget glad. Men han kan heller ikke lade være med at tænke over fremtiden.

- Det var fint nok at tale om det, men man er stadig lidt bekymret over, hvordan det kunne ske med ham. Og om han kommer til at spille igen, siger han.

Hændelsen har dog ikke fået de unge fans til at opgive kamp mod Belgien torsdag. 

- Det bliver lidt anderledes, for spillerne har det nok heller ikke helt godt. Men jeg tror fansene vil heppe rigtig meget, siger Marius Troelsen.

Børneavis laver særudgave

Det er ikke kun DR Ultra og de enkelte skoler, der har taget hul på snakken om de voldsomme billeder. 

Børneavisen er mandag udkommet med en særudgave, hvor sagen bliver behandlet over seks sider.

- Det er helt normalt, at du måske er blevet bange eller utryg efter at have set eller hørt, at Christian faldt om. Og så er det vigtigt at snakke med nogen, skriver den ansvarhavende chefredaktør, Louise Abildgaard Grøn.

Hvis du gerne vil tale med dit barn om situationen under kampen, har Ida Hilario Jønsson, børnefaglig konsulent på Børnetelefonen, og Ane Lemche, psykolog i Red Barnet og ekspert i børn og familier, seks gode råd:

Tal med dit barn

Oversigt

    Oversigt