I det fynske folks tjeneste

Exit poll: Radikale afgør Svendborg

[b]Svendborg:[/b] De Radikale kommer i en nøgleposition i Svendborg, når det skal afgøres om 51 års socialdemokratisk styre kan fortsætte eller må falde. Det viser en exit poll foretaget af Syddansk Universitet for TV 2/FYN.

Radikales Finn Olsen kan sælge sig dyrt.

Radikale i nøgleposition

Hidtil har De Radikales spidskandidat Finn Olsen ikke meldt klart ud, hvilken fløj han vil støtte i en konstituering. Radikale er dog i valgforbund med blandt andet SF og Enhedslisten, som støtter socialdemokraterne.

Til sammen får Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten får til sammen 14 ud af de 29 mandater i den kommende Svendborg Kommune.

Til sammenligning opnår Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti 13 mandater.

Dermed kan de to radikale mandater afgøre, hvem der skal have borgmesterkæden i Svendborg: Socialdemokraternes Flemming Madsen eller Venstres Lars Erik Hornemann.

Har været optimister til det sidste

I valgkampen har begge spidskandidater holdt den optimistiske fane højt. For meningsmålingerne i Fyens Stiftstidendes og Fyns Amts Avis er gået hver sin vej - og har peget på hver sin vinder.

Men der er langt fra meningsmålinger til en exit poll, hvor vælgerne bliver spurgt om, hvad de har stemt - umiddelbart efter, at de rent faktisk har gjort det. Syddansk Universitet har ved denne exit poll fået svar fra 1839 vælgere i Gudme, Egebjerg og Svendborg.