I det fynske folks tjeneste

Fattighjælp skal finansiere skattelettelser i Svendborg

De bebudede skattelettelser i Svendborg Kommune kommer samtidig med, at kommunen søger Indenrigsministeriet om fattighjælp.

Lars Erik Hornemann fastholder sine planer om skattelettelser, samtidig med kommunen søger om fattighjælp

Oppositionen raser

Lars Erik Hornemanns planer om en skattelettelse på 6,9 millioner kroner, får oppositionen til at se rødt. Kommunen har nemlig samtidig søgt Indenrigsministeriet om fattighjælp på 9,5 millioner kroner.

"De penge er jo ikke ment som en hjælp til at lave skattelettelser, de skal bruges til at lave bedre service", udtaler den socialdemokratiske gruppeformand i Svendborg, Flemming madsen, til TV2 / Fyn.
Derudover mener Flemming Madsen slet ikke, det er tid til skattelettelser, når serviceområdet har hårdt brug for penge. 

Socialdemokraterne får opbakning af Enhedslisten.
"Jeg synes, det er uansvarligt at lægge op til en skattelettelse, før kommunens serviceniveua er rettet op", udtaler Jesper Kiel fra Enhedslisten i Svendborg.

Borgmesteren står fast

Lars Erik Hornemann fastholder dog muligheden får skattelettelser.
"Det skal ikke være en ambition for Svendborg Kommune at have et af de højeste skattetryk, og det tyder på, at vi har råderum til det", udtaler han til TV2 / Fyn.

Borgmesteren ser ikke noget problem i, at kommunen samtidig søger om fattighjælp.
"Vi er jo stadig en fattig kommune, vi har bare et utroligt højt skattetryk. Målet for os er at komme ned på det landslige skatteniveau og samtidig ikke have brug for hjælp fra Indenrigsministeriet", siger borgmesteren.