FilmFyn frygter ikke konkurrent i hovedstaden

Planerne om at etablere en filmfond i hovedstaden, giver ikke anledning til bekymring hos FilmFyn.

FilmFyn hilser planerne om at etablere en Filmfond i København velkommen. I følge FilmFyn bliver en eventuel københavnsk filmfond ikke en konkurrent, men en samarbejdspartner.

- Vi er glade for at FilmFyn kan inspirere København til også at etablere en film fond, siger Lars Hermann, der er direktør for FilmFyn, men på vej til et nyt job, som direktør for Copenhagen Filmfestivals.

Ideen om at lave en københavnsk filmfond kommer faktisk fra Lars Hermann selv, som i 2006 i sit job som projektleder på Copenhagen Film Fund, selv foreslog at oprette en filmfond i hovedstaden. Og nu er politikerne i København ved at brænde varm på ideen.

Filmproducenter har tidligere givet udtryk for, at mange film bliver optaget på Sydfyn hos FilmFyn, fordi der følger penge med.

- Det betyder selvfølgelig, at vi skal sørge for at fastholde det momentum FilmFyn har, og vi vil fortsat arbejde på at få alle fynske kommuner med som medejere af FilmFyn, så vi kan bygge videre på succesen og skabe yderligere vækst på Fyn med nye arbejdspladser og nye virksomheder til følge, siger den snart forhenværende direktør for FilmFyn.

FilmFyn håber, at de andre fynske kommuner benytter anledningen til at rykke sammen og blive en del af FilmFyn, så FilmFyn kan udvide budgettet og dermed matche den københavnske filmfond, der arbejder på at skabe et budget på 25 millioner kroner.

Se FilmFyns hjemmeside