Følg den orange streg til det gode liv

Svendborg tilbyder lørdag borgerne en guide til det gode liv. Man skal blot følge en orange streg, der er malet på fliserne og fører til byens Cittaslow-butikker.

Det er international Cittaslow-dag i dag, og Svendborg leder borgere og besøgende gennem byen med en orange streg og malede snegle på fliserne ud for de såkaldte Cittaslow-certificerede butikker og virksomheder. Og der er over 70 af slagsen i byen, som siden 2008 har været Cittaslow-by.

Britta Kristensen fra Cittaslow-rådet forklarer, at hele dette for mange ukendte begreb handler om krop, sind og kvalitet.

- Cittaslow betyder, at vi gerne vil være med til at tage hånd om vores dagligdag, så den indeholder kvalitet og omsorg for det gode liv på alle planer. I lokale fødevarer er det, at vi handler lokalt og bruger de ting, der er omkring os lokalt.

Cittaslow-rådet i byen består af repræsentanter for Shopping Svendborg, Beværterforeningen, Turistforeningen, Kulturen, Latinerkvarteret, Slowfoodbevægelsen, Kulinarisk Sydfyn og Svendborg Kommune.

- Det er en bevægelse, der ikke har så mange år på bagen her i byen. Jeg ved ikke, hvor mange virksomheder, der er certificeret, men der kommer flere og flere. Det skal udbredes.

Helt udbredt er begrebet nemlig stadig ikke. De forbipasserende i byen er lidt i tvivl om, hvad den orange streg på fliserne betyder.

- Jeg mener, det er noget med kvalitet, men jeg ved ikke hundrede procent, hvad det går ud på, siger Conny Grønbjerg fra Thurø.

- Det er vel noget med at gå langsomt i gaden, prøver Eva Madsen fra Hjørring.

Af ordet kunne man også fristes til at tro, at alle bare skal sætte farten ned, men sådan er det ikke helt.

- Det behøver ikke være et tempospørsmål, men mere omsorg for sig selv og hinanden på alle planer, siger Britta Kristensen.

Læs om Cittaslow-Svendborg her