Forældre vil forhindre at srilankansk familie udvises

En mor og tre børn fra Sri Lanka risikerer at blive udvist af Danmark, fordi den srilankanske kvindes danske mand er død. Det har fået forældrekredsen i den yngste søns skole til at gå i forsvar for familien 

- Vi synes jo, at det er en helt igennem ulykkelig sag, med enorme omkostning for de stakkels børn, og ikke at forglemme en enlig mor og enke, siger Christian Borg, der er formand for skolebestyrelsen, Nordre Skole i Svendborg.

Afvist i udlændingestyrelsen

Glory Arulrajan blev i 2001 dansk gift og flyttede med sine tre børn fra Sri Lanka til Svendborg, hvor ægtemanden boede. Men hendes danske mand døde to år efter, og da der gælder de samme regler for skilsmisse som dødsfald, er betingelserne ikke længere er til stede for familiesammenføring. Familien har været nødsaget til at søge om ny opholdstilladelse. 

Den ansøgning er nu blevet afvist i både udlændingestyrelsen, byretten og landsretten med den begrundelse, at familien ikke har nok tilknytning til Danmark. 

- Vi har ikke nogen familie i Sri Lanka, og vi kan ikke bo der, fordi der er krig. Jeg håber, at vi får lov til at blive boende i Danmark, siger en af døtrene, Sashila, til TV 2/Fyn  

Se TV 2/Fyn 19:30