I det fynske folks tjeneste

Forsøgte at begå indbrud med tre kammerater: - Vi ved, hvem han er

En 22-årig mand fra Gudbjerg på Sydfyn prøvede mandag nat at begå indbrud i en døgnkiosk i Svendborg med tre kammerater. De tre kammerater blev anholdt, mens det lykkedes den 22-årige mand at stikke af. Politiet ved dog, hvem han er.

De fire mænd forsøgte at begå indbrud i Pibemandens Døgnkiosk i Svendborg. Foto: Google Street View

Fire mænd forsøgte mandag nat at stikke af fra politiet efter et mislykket indbrudsforsøg i en døgnkiosk på Gammel Skårupvænge i Svendborg.

Ved tre-tiden blev politiet alarmeret, og en patrulje kørte sydpå. I første omgang lød meldingen både på indbrud og brand. 

- Vi kører derned, og da vi ankommer kort tid efter, er der en bil, der kører fra stedet, fortæller vagtchef ved Fyns Politi Ehm Christensen.

Ville stikke af til fods

Patruljen kørte efter bilen, hvor der sad fire indbrudstyve. Efter ganske kort tid kørte tyvene op på en stensætning, hvorefter de fire mænd prøvede at stikke af til fods.

- Vi render de tre af dem op, og de bliver anholdt for indbrud. Den fjerde gerningsmand stikker af, men vi har genkendt ham og har hans navn og det hele, oplyser Ehm Christensen. 

Det lykkedes ikke de fire indbrudstyve på 22, 24, 25 og 26 år at stjæle noget fra døgnkiosken. De blev både forstyrret af politiet og af døgnkioskens røgkanon, der gik af under indbrudsforsøget, og som udløste meldingen om brand. 

Nu skal politiets indbrudsgruppe undersøge indbrudstyvenes fortid, inden der tages stilling til, om de skal fremstilles i grundlovsforhør. 

Læs også Anmeldelse om brand i båd: Orange dragter snød anmelderen