I det fynske folks tjeneste

Frække film fra biblioteket

Svendborg Bibliotek forsøger nu at gå nye veje for at lokke de unge en tur på biblioteket. Små frække film på youtube skal vække de unges interessse.

Fotokopiering af bryster, en bibliotikar der slår på gæsterne og en ansat, der vælter bogreoler. Sådan bliver dagligdagen skildret i tre små film, som Svendborg Bibliotek har lagt ud på Youtube.com.

Filmene er angiveligt fanget af overvågningskameraet, og viser hvad der kan ske på et støvet bibliotek. Men det er naturligvis ikke virkeligheden, da filmene er optaget med støtte fra Biblioteksstyrelsen og skal lokke flere mellem 18 og 25 år på biblioteket.

- Vi vil gerne have nogen erfaringer med andre former for markedsføring. Derfor har vi med hjælp fra nogle skæve hoveder i Svendborg lavet disse film og lagt dem ud på Youtube.com, fortæller markedsføringschef Jens Chr. Horn Andersen fra Svendborg Bibliotek.

Biblioteksstyrelsen har skudt 50.000 kroner i projektet til viral markedsføring, men biblioteket i Svendborg har også selv måtte skyde penge i projektet. De tre små film er udviklet i samarbejde med reklamefolkene Desiree Ulrich og Sille Lisby fra Svendborg.

Se de tre film