I det fynske folks tjeneste

Fredsaftale i DF Svendborg: Jens Munk får sin udvalgspost

DF-byrådsmedlemmet Jens Munk får nu alligevel den udvalgspost, som Dorthe Ullemose tog fra ham til det konstituerende byrådsmøde i sidste uge.

Foto: Pressefoto / Svendborg Kommune

Byrådsmedlemmerne Dorthe Ullemose og Jens Munk kom i forbindelse med fordelingen af udvalgsposter efter kommunalvalget alvorligt på alvorlig med hinanden. 

Læs også Bestyrelsesmedlem i DF Svendborg: - Bestyrelsen bør gå af

Jens Munk følte sig snydt for en udvalgspost, som gruppeformand og spidskandidat Dorthe Ullemose havde givet til en anden.

Men nu får Jens Munk alligevel de to udvalgsposter, som han ønskede. Det oplyser organisationskonsulent i Dansk Folkeparti Steen Thomsen.

- Der bliver trukket en streg i sandet. Jens har indvilliget i at samarbejde med gruppen og får nu den ønskede udvalgspost tilbage, siger Steen Thomsen til TV 2/Fyn.

Partisekretær måtte mægle

Forud for det konstituerende byrådsmøde havde den fire mand stor byrådsgruppe fordelt posterne mellem sig, og aftalen var blandt andet, at Jens Munk skulle have to udvalgsposter i henholdsvis Teknik- og Erhvervsudvalget og Miljø- og Naturudvalget.

Læs også Strid om udvalgspost: Uro i Dansk Folkeparti i Svendborg

Men da politikerne mødtes til det konstituerende byrådsmøde, var der ændret på den aftale. Dorthe Ullemose havde taget en af de to udvalgsposter fra Jens Munk og givet den til partifælden Morten S. Petersen.

Uenigheden var så dyb, at partisekretær Poul Lindholm Nielsen måtte mægle og det har tilsyneladende givet pote.

Nu er der indgået en 'fredsaftale', som betyder at Jens Munk får sine udvalgsposter, hvis han samtidig indviliger i at samarbejde med resten af byrådsgruppen.

 

Læs også Tidslinje: DF-drama i Svendborg - Forstå sagen