Fremtiden for Valdemars Slot er usikker: - Det er en tragedie

Valdemars Slot er sat til salg, men slottet og området forbliver åbent for offentligheden, bliver først afgjort, når en kommende ejer har skrevet under på købsaftalen.

Valdemars Slot er sat til salg, efter at søstrene Caroline Fleming og Louise Iuel Albinus, der hver især ejer 50 procent af slottet, er blevet enige om at sælge det, da de ikke kunne nå til enighed om at godkende regnskabet for selskabet, som ejer Valdemars Slot.

De sidste 344 år har slottet tilhørt den samme familie, men nu skal det skifte hænder.

- Jeg er dybt ulykkelig.

- Det er en tragedie for både lokalsamfundet og for min del af familien, siger Louise Iuel Albinus.

Flere interesserede købere med 165 millioner på lommen

Valdemars Slot på Tåsinge er sat til salg og prisen lyder på svimlende 165 millioner kroner.

Selvom man umiddelbart skulle tro, at det var de færreste, der har den slags penge liggende på kistebunden, så kan ejendomsmægler Asger Olsen fortælle til TV 2 Fyn, at der er flere reelle interesserede købere. Fremvisningerne er allerede i gang, og ejendomsmægleren forventer, at salget af 6.000 kvadratmeter slot kommer til at ske relativ hurtigt.

quote Jeg håber, at køber er en, der vil beholde det og holde det i den stand, det er

Ingrid Jensen, pensionist, Landet

Spørgsmålet er bare, hvad der kommer til at ske med Valdemar Slot, når det er blevet solgt?

- Det er super spændende, hvad der nu kommer til at ske, for nu har offentligheden vænnet sig til i næsten 50 år, at der har været offentlig adgang, og at man har kunnet gå rundt og opleve slottet, siger museumschef for Svendborg Museum, Esben Hedegaard.

Museumschefen håber selv, at slottet vil forblive åbent.

Borger frygter at miste sine gåture

Baronesse Louise Iuel Albinus er ikke ene om at synes, at salget er en tragedie.

- Det er en del af Tåsinges historie, og jeg er meget ulykkelig over, at de to søstre ikke kan sammen, siger pensionist Ingrid Jensen, der bor i Landet på Tåsinge.

Hun håber da heller ikke, at der sker store ændringer, selvom Valdemars Slot skal have en ny ejer.

- Jeg håber, at køber er en, der vil beholde det og holde det i den stand, det er, og vil lade befolkningen gå rundt omkring i skoven, som vi har kunnet hidtil, siger Ingrid Jensen.

Håbet om at køber vil bevare slottet, deler museumschef Esben Hedegaard. Han ser helst, at den kommende ejer vil lade slottet være tilgængelig for almindelige borgere. Han er dog stadig nervøs for, hvad der skal ske med Valdemars Slots inventar.

- Bygningsanlægget er fredet, og det vil også tvinge en kommende ejer til at passe godt på selve bygningerne, men hvad med indboet? siger Esben Hedegaard.

Hvad svaret på museumschefens spørgsmål bliver, må tiden vise.