Fridas skole får coronapenge til hygge og fællesskab: - Vi trænger til at blive rystet sammen

Penge til aktiviteter, der styrker fællesskab og trivsel, kan snart være på vej til folkeskolerne i Svendborg Kommune. Det er et af flere forslag til at afbøde konsekvenserne af coronapandemien.

Snart kan der være penge på vej til skoleelever i Svendborg Kommune.

Borgmester Bo Hansen (S) har bedt kommunens administration om at komme med forslag til, hvordan de negative konsekvenser af coronapandemien kan afhjælpes, og her bliver der blandt andet peget på at gøre noget ekstra for trivslen blandt de unge. 

Det kan betyde, at alle folkeskoler i kommunen får tildelt et beløb til aktiviteter eller indkøb, der skal styrke elevernes fællesskab og trivsel. 

- Jeg synes, det er vildt fedt, siger Frida Høegh van Deurs, der går i 8. a og er elevrådsformand på Nymarkskolen. 

Ifølge et af forslagene er det netop elevrådene, der vil få ansvar for at indsamle idéer og udvælge, hvad pengene skal bruges til. Det håber Frida Høegh van Deurs bliver til virkelighed, for hun er sikker på, at nogle aktiviteter vil gøre noget for fællesskabet. 

- Nogle aktiviteter, der kan ryste klasserne sammen igen. Vi har lige fået udendørsaktiviteter, bolde, bordtennisbord, alt sådan noget, elevrådet fik sat op, inden vi kom fysisk tilbage i skolen igen, siger hun.

Aktiviteter uden for skolen 

For elevrådsformanden på Tåsingeskolen, Rasmus Bünger fra 9. c, er der ingen tvivl om, at penge til fælles arrangementer vil gøre godt. 

- Jeg synes helt klart, det er en god idé, siger han.

quote Et eller andet som på en eller anden måde kunne skabe noget glæde for gruppen, men samtidig også være med til at skubbe gang i omsætningen i erhvervslivet

Bo Hansen (S), borgmester Svendborg Kommune

Selvom han synes, at det er okay at være fysisk tilbage i skole igen, så er det ikke helt det samme før. 

Derfor håber han, at det med penge fra kommunen bliver muligt for klasserne at få nogle nye oplevelser sammen. Han er klar i mælet, når han peger på, hvad pengene kan bruges til: 

- Ture med klassen. For eksempel til Valdemars Slot, hvor man tager ud og ser noget andet end skolens areal, siger han.  

Skal også gavne erhvervsliv 

Forslaget, der i første omgang er præsenteret for økonomiudvalget, skal ifølge borgmester Bo Hansen både skabe glæde blandt eleverne og hjælpe erhvervslivet. 

- Det kunne være en tur i det lokale bowlingcenter eller nogle pizzaer, eller hvad ved jeg. Et eller andet som på en eller anden måde kunne skabe noget glæde for gruppen, men samtidig også være med til at skubbe gang i omsætningen i erhvervslivet, siger han. 

Forslag til coroantiltag på børne- og ungeområdet

Pengene til at føre forslaget ud i livet kommer fra ubrugte midler under corona-tiden. 

- Det kunne være spændende at lægge nogle penge ud til de enkelte skoleklasser og lade dem lave nogle fællesskabsaktiviteter for at komme i gang igen. Jeg tror egentlig, at mange af dem kan være socialt udfordrede, og det kunne være en god måde at gøre det på, siger borgmesteren.

Gratis parkering 

Det er ikke kun på børn- og ungeområdet, der er forslag om at afhjælpe de negative konsekvenser af coronapandemien i Svendborg Kommune. 

Udspillet indebærer en række tiltag, der blandt andet gælder en øget iværksætterindsats, aktiviteter, der støtter søndagsåbnet i sommerferien, og to timers gratis parkering i forbindelse med julehandlen 2021.

Økonomiudvalget skal behandle forslaget i uge 15. 

Svendborgs borgmester vil give elever penge til sociale arrangementer Fotograf: Redigering: