Frikendt for menneskehandel: Svendborgensere får lange straffe for narko og bordeldrift

To mænd fra Svendborg er blevet idømt henholdsvis to et halvt års fængsel og fire et halvt års fængsel i en større narko- og bordelsag.

Der var lange straffe til en 33-årig og en 34-årig mand fra Svendborg, da der tirsdag faldt dom i en sag, der tager sit udspring i en villa på Margrethelundsvej i Svendborg.

Den 34-årige Michael Grønbæk Christensen skulle ifølge anklageskriftet have bragt fire brasilianske kvinder til villaen i Svendborg ved brug af både trusler, tvang og frihedsberøvelse. Efterfølgende skulle han have fået dem til at prostituere sig. 

Dermed mente politiets anklager, at den 34-årige havde gjort sig skyldig i menneskehandel. Det fandt retten dog ikke bevist, og den 34-årige undgik derfor en dom for menneskehandel. 

Til gengæld blev han dømt for rufferi ved at have drevet bordel på adressen på Margrethelundsvej. Han blev også dømt for at have indsmuglet og solgt 250 gram kokain og for at være i besiddelse af over 2.000 ecstacy-piller og 914 gram hash. 

Anklager er tilfreds

Listen af forseelser udmøntede sig i en straf på fire et halvt års fængsel. Anklager Jacob Thaarup erklærer sig tilfreds med dommen. 

- Der er jo ikke dømt ud fra anklageskriftet, men ud fra det, der er dømt for, ser det fint ud. Det var en velbegrundet redegørelse, vi fik i retten i dag, siger anklageren. 


Den 33-årige Sean Breiling Johansen, der ligeledes er fra Svendborg, blev idømt to et halvt års fængsel. Manden blev dømt for at indsmugle og sælge 50 gram kokain, besiddelse af 19 gram skunk og besiddelse af en form for tåregas samt en såkaldt totenschlæger, som er et håndvåben i form af en kort knippel. 

Tredje mand på Costa Rica

De to mænd modtog ikke dommen, men udbad sig betænkningstid. Det betyder, at de har 14 dage til at beslutte, om de vil anke dommen. 

Anklager Jacob Thaarup har endnu ikke læst den endelige domsudskrift med rettens begrundelse, og derfor er det heller ikke endelig besluttet, om man vil anke og søge hårdere straffe. 

En tredje mand er fængslet i sagen. Manden, som er fra Holland, er dog fængslet på Costa Rica med henblik på udlevering. Hvornår næste skridt i sagen kan tages ligger dog endnu ikke fast. 

- Alt vores materiale er sendt til Costa Rica, så nu venter vi på svar fra myndighederne derovre, siger Jacob Thaarup. 

Den fængslede mand i Costa Rica blev fundet gennem den internationale politiorganisation Interpol og blev anholdt, da han var i selskab med lokale kriminelle på Costa Rica.