I det fynske folks tjeneste

Frygter massefyring på Sydfyn

Frygt for nye massefyringer på Sydfyn. Torsdag fik Svendborg Kommune medhold i en årelange strid med garverifirmaet Scan-Hide. Nu frygter de ansatte, at virksomheden må lukke.

01:59

1 af 2

Garverivirksomheden Scan-Hide i Vester Skerninge er sat under pres efter en ny afgørelse i Statsforvaltningen. Scan-Hide skal måske til at betale væsentlig mere for at få renset spildevandet. Så meget, at det skaber usikkerhed for virksomhedens 100 ansatte.

- Det bryder vi os ikke om. De ansatte er utrygge, og det er jo ikke sjovt at læse i medierne om at ens arbejdsplads er truet. Slet ikke i det sydfynske hvor der mangler arbejdspladser, siger Tonni Hansen.

Scan-Hide og Svendborg Kommune har siden 2007 været uenige om hvor meget der skal betales for rensningen af virksomhedens spildevandet. Statsforvaltningen har nu givet Svendborg Kommune ret. Men det får nu Scan-Hides ansatte til at frygte for deres arbejde.

- Jeg mener ikke at de skal frygte for deres arbejdsplads for uanset hvor virksomheden ligger så skal de overholde miljøbeskyttelsesloven, siger Hanne Klit(S) fra Svendborg Kommunes økonomiudvalg.

Risikerer erstatningsansvar

Imens de ansatte frygter det værste, så samler interessen sig nu om, hvem der egentlig er skyld i at Scan-Hide-sagen har udviklet sig til en årelang juridisk og politisk strid. De ansvarlige politikere bag den ulovlige aftale risikerer en erstatningssag.

- Jeg er ikke bange for at blive pådraget et erstatningsansvar og hvis det skulle ske tager jeg det med, for jeg kæmper for en ordentlig erhvervspolitik i vores kommune, siger Birger Jensen, der er medlem af Svendborg Kommunes Miljø og Teknik udvalg for Venstre.