I det fynske folks tjeneste

Fynboer narret af udenlandske checksvindlere

Mindst syv personer i Svendborg er i løbet af de seneste uger blev franarret store beløb af udenlandske checksvindlere. Alene to af sagerne på Sydfyn har resulteret i tab på tilsammen 150.000 kroner.

Checksvindlerne kommer blandt andet fra England, Holland og Nigeria og har de senste uger været på spil flere steder i landet. Tricket går ud på at franarre folk penge ved at sende falske checks for betaling ved leje af sommerhuse, både eller biler.

- Vi advarer på det kraftigste folk mod at tage imod store udenlandske checks i forbindelse med den slags nethandler uden først at sikre sig, at der er dækning for checken,  siger vicekriminalinspektør Henning Hansen fra bagmandspolitiet til Jyllands-Posten.

Svindlerne kommer i kontakt med dere ofre via mail. Først viser de interesse for at leje fx et sommerhus, og når de har opnået udlejernes tillid sender de en check som betaling. Checken er så alt for stor, og det undskylder og bortforklarer svindlerne over for deres ofre, som så går i banken og indløser checken.

Herefter bliver udlejningen pludselig aflyst, og checksvindlerne beder om at få hele beløbet for checken igen. Ofrene betaler tilbage, og først bagefter får de besked på, at checken de indleverede til banken var falsk. Resultatet er, at kunderne hænger på den falske check.

I Svendborg er mindst syv personer blevet narret af svindlerne, og to af sagerne har resulteret i at to personer tilsammen har mistet 150.000 kroner.