Fynsk bestseller roman bliver til film

Den fynske bestseller forfatter Jesper Wung-Sung kan se frem til at få sin roman filmatiseret. Det er hans populære ungdomsbog 1-2-3 nu, der snart skal ramme biografskærmene.

Det er den fynske bestseller forfatter Jesper Wung-sung, der skal have sin roman filmatiseret. Filmen 1-2-3 NU! handler om den første umulige kærlighed mellem to gymnasie-elever, og den er baseret på den fynske forfatters ungdomsroman fra 2001 af samme navn.

- Det er en bog, jeg har skrevet for efterhånden en del år siden, men som har et liv. Og nu får den et nyt liv som film, fortæller forfatter Jesper Wung Sung.

Den fynske bestseller roman er læst af over en halv million danskere gennem årene, og netop det sætter et stort pres på filmholdet.

- Der kommer et eller andet ansvar selvfølgelig. Der er en masse, der har læst denne her bog, som har en holdning til den i forvejen, før de overhovedet har set filmen, og der er også en forfatters ord, som man også gerne vil retfærdiggøre. Men jeg kan ikke rigtig gøre andet end at give mit bedste bud på, hvordan jeg tolker manuskriptet, forklarer den unge skuespiller Jeppe Nikolaj Groth, der har den mandelige hovedrolle i filmen.

'Rørende og smuk historie'

Filmen og bogen handler om de to unge gynmasieelever Jeppe og Cecilie , der bliver forelskede. De har dog kun kærligheden på lånt tid, da Cecilie bliver ramt af kræft. Hovedrollerne spilles af Jeppe Nikolaj Groth og Clara Rosager, der har sin debut med filmen. Hun skulle blandt andet have klippet sit hår  helt kort til rollen.

Det var rigtig hårdt. Og jeg tror, at det bliver en super stærk scene, fordi det er så ægte. Så den har jeg været spændt på, og jeg er nu glad for, at det er overstået, forklarer den unge skuespiller.

For at sætte sig ind i rollen har både instruktøren og Clara Rosager besøgt blandt andet Rigshospitalet og Kræftens Bekæmpelse.

- Vi har lavet en masse research og været ude og tale med Kræftens Bekæmpelse. Så det er en meget grundig historie. Og der er jo desværre rigtig mange mennesker i Danmark, der godt kan relatere til kræft og i hvert fald at miste nogen. Så det er både rørende og smukt på én gang, siger instruktør Barbara Topsøe-Rothenborg.

Filmen har premiere d. 4. maj 2016.