Fynsk plejehjem ramt af svinebakterie

Sundhedsstyrelsen har undersøgt et fynsk plejehjem efter et dødsfald som følge af en infektion med den multiresistente svinebakterie MRSA.

Efter dødsfaldet har Sundhedsstyrelsen undersøgt forholdene på det fynske plejehjem. Udover dødsfaldet har der også i begyndelsen af 2014 været en borger på det samme plejehjem, som også har haft en infektion med den samme type stafylokok.

- De to tilfælde af MRSA CC 398 kan betegnes som et udbrud, da der er tale om to tilfælde i samme personkreds, skriver Sundhedsstyrelsen på deres hjemmeside.

Ingen af de to plejehjemsbeboere har, så vidt vides, haft kontakt til svinebesætninger, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Plejehjem i Svendborg Kommune ramt i november

I november 2013 kom det frem, at et plejehjem i Svendborg Kommune har være ramt af smitte med MRCA.

Men Sundhedsstyrelsen vil ikke overfor TV2/Fyn oplyse, hvilket plejehjem, der er tale om.

Ledende embedslæge Henrik L. Hansen fra Sundhedsstyrelsen oplyser til TV2/Fyn, at de berørte beboere, pårørende og personale er orienteret. Og at Sundhedsstyrelsen ikke vil oplyse, hvilket fynsk plejehjem der er tale om, da beboernes sundhedsoplysninger er omfattet af tavshedspligt.

Sundhedsstyrelsen har i samarbejde med kommunen og Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Odense Universitets Hospital, lavet en plan for at screene de beboere, som bor i den del af plejehjemmet, hvor de to personer med MRSA CC 398 har boet.

Der er også sat gang i en undersøgelse at de omkring 25 medarbejdere, som har arbejdet i den del af plejehjemmet, hvor de pågældende beboere har boet.

Sundhedsstyrelsen om udbrud på fynsk plejehjem