Fynsk protest mod udligningsreform

- Det minder om Kejserens Nye klæder. Ingen tør sige noget af frygt for at blive kaldt for dum. Sådan siger Svendborgs borgmester om Velfærdsministeriets rapport om det sociale udligningssystem.

Det er Velfærdsministeriets Finansieringsudvalg, der har udarbejdet en rapport om hvordan de danske kommuner frem over kan udligne udgifterne på de sociale område på en mere retfærdig måde.

Rapporten får skarp kritik fra fynsk borgmester.

-  Som beslutningsgrundlag er rapporten ganske enkelt uegnet. Det minder om H.C.Andersens eventyr Kejserens Nye Klæder. Ingen tør sige noget af frygt for at blive kaldt for dum. Den risiko løber jeg nu gerne i denne sag, for grundlaget for en seriøs behandling i Folketinget er ganske enkelt ikke blevet leveret, siger Lars Erik Hornemann(V), der er borgmester i Svendborg.

I følge borgmesteren er problemet, at rapporten overhovedet ikke nævner de særlige problemer med udgifter på det sociale område som fx Svendborg Kommune har.

- Det er helt, som vi havde ventet det. 197 sider ord, der ikke giver noget bud på, hvordan skævhederne i det sociale udligningsystem kan ændres. Det er en klar ommer, siger Lars Erik Hornemann.

Svendborg Kommune har beregnet at de bør have ekstra 125 millioner kroner efter en udligning, men foreløbig må kommunen kigge i vejviseren efter disse penge.

13. marts mødes repræsentanter for Kommunernes Landsforening med borgmestrene for Assens, Nordfy, Middelfart, Kerteminde, Faaborg-Midtfyn og Svendborg for at drøfte et udspil over for Velfærdsministeriet.