Fynsk skole løb for udsatte børn

Landet over var skoleelever fredag sendt på løbetur i anledning af Skolernes Motionsdag.

Efterårsferien står for døren, og traditionen tro bliver de fynske skoleelever fredag sendt afsted i løb til Skolernes Motionsdag.

Men på Ida Holst Skolen i Svendborg løber 3.-6. klasserne både for motionen og Red Barnet. De er nemlig også en del af Venskabsløbet, hvor eleverne for hver gennemført kilometer donerer penge til udsatte børn.

Og det giver et ekstra skud motivation for Elias Laue Christensen og Frej Vandsø Hanson. 

- Det er jo meget fint. Det er sjovt, og så samler vi penge ind til de børn, der ikke har det særligt godt, siger Elias Laue Christensen.

Lærer og forældre sponsorerer

Elias Laue Christensen og Frej Vandsø Hanson har planlagt at løbe 10 kilometer. Pengene, de løber ind, kommer blandt andet fra klasselæreren og forældrene.

- Min klasselærer har været flink mod mig og give mig en krone per runde. Og så fem kroner fra min mor og ti kroner fra min far, siger Elias Laue Christensen.

- Vores klasselærer giver også mig en krone per runde, og min mor giver et fast beløb på 250 kroner, fortæller Frej Vandsø Hanson.

Selvom de to unge drenge får sved på panden, synes de, at det er fint at komme ud og røre sig sammen med kammeraterne, inden der er dømt efterårsferie.

Får I ikke så meget motion ellers?

- Nej, for det meste sidder vi vel på værelset og spiller lidt, siger Elias Laue Christensen med et skævt smil.

- Det må man sige, supplerer Frej Vandsø Hanson.

Men begge er enige om, at dagens løb er en god måde at begynde efterårsferien på.

- Ja, det er sjovt nok, siger de.

Hvert år deltager 96 procent af landets skoler i Skolernes Motionsdag. Du kan læse mere om dagen her.